Hoe breek je een puppy in 5 dagen?

Hij werkt al meer dan 40 jaar met honden. Foto door Erda Estremera op Unsplash Housetraining is gemakkelijk en zou niet een van die gedragingen moeten zijn die je geduld op de proef stellen. Honden zijn van nature schone dieren en willen niet plassen en poepen waar ze slapen, dus met heel weinig moeite kun je ze leren dat het huis heilig is. Als u niet bereid bent om de volgende week van uw werk te vertrekken omwille van uw puppy, zult u waarschijnlijk weken besteden aan dit probleem.

Onthoud uw keuze wanneer u enkele weken plassen opruimt nadat u uw puppy naar huis hebt gebracht. Je nieuwe pup is het waard. Als je je hond een deel van je gezin wilt laten zijn en in je slaapkamer wilt slapen, is het eerste dat je nodig hebt een kartonnen doos. De kartonnen doos neemt de plaats in van de werppen waar uw puppy is grootgebracht.

Het houdt hem beperkt tot een klein gebied terwijl je slaapt of niet in staat bent om naar hem te kijken. De doos moet groot genoeg zijn voor de puppy om zich uit te strekken en te slapen, maar niet zo groot dat hij weg kan gaan van elke puinhoop die hij maakt. Het moet lang genoeg zijn zodat hij er niet uit kan klimmen. Je kunt een commerciële kist kopen en gebruiken als je wilt, maar het grootste probleem met kratten is dat hondenbezitters het gevoel zullen hebben dat ze hun investering nog lang moeten blijven gebruiken.

Langdurig gebruik van een krat is prima als u uw hond wilt opsluiten en hem psychische afwijkingen wilt laten ontwikkelen. Ik wil niet dat mijn honden bang zijn en naar een krat rennen elke keer dat een vreemd geluid hen bang maakt of een bezoeker langskomt, er zijn al genoeg neurotische honden. Ter vergelijking: een kartonnen doos is gratis en zodra de zinstraining is voltooid, kan deze worden afgebroken en in de prullenbak worden gegooid. Een hond mag nooit een impulsaankoop zijn.

Breng je puppy alleen naar huis als de kartonnen doos klaar is en je tijd hebt om te besteden aan zinstraining. Geef uw puppy na ongeveer zes uur's avonds niets te drinken. Als je daarna thuiskomt, geef hem dan's avonds helemaal niets. Maak je geen zorgen, hij zal niet verhongeren of sterven van de dorst.

Als je een kleine Chihuahua, Yorkie of Maltezer mee naar huis neemt, kun je hem een beetje Nutrical geven om zijn bloedsuikerspiegel op peil te houden's avonds kun je het product bij Amazon bestellen of in de meeste grote dierenwinkels vinden. Ik heb een normale zeven weken oude Maltezer thuis getraind zonder dit product, maar als je een theekopje puppy hebt gekocht, hebben ze niet veel reserve en kan hypoglykemie een probleem zijn. Bespreek dit probleem met de fokker voordat u uw puppy mee naar huis neemt. Als ze wakker wordt, kan de puppy mijn hand ruiken en aanraken en zal hij niet bang zijn om alleen te zijn.

Je zult ook een band krijgen met de bange kleine puppy, dus behandel het ongemak een paar nachten. Zodra uw puppy wakker wordt, neemt u hem mee naar buiten of naar zijn kussentjes. Leg hem niet neer voordat hij op de juiste plaats is. Geef hem zijn dieet, laat hem spelen met een van zijn speeltjes, of speel met hem in de tuin.

Als de pup moe is, kan hij terug naar zijn doos worden gebracht, maar haal hem uit de slaapkamer en bewaar hem naast je. Als de puppy wakker wordt, neem hem dan mee voor een potje pauze voordat je hem binnenbrengt voor een lichte maaltijd. Sommige puppy's zullen vrijwel onmiddellijk moeten plassen en poepen, sommigen willen eerst spelen, of je kunt hem nog een korte wandeling maken om zijn darmen te stimuleren. Als hij moe is, laat hem dan nog een dutje doen in zijn doos.

Zodra je puppy wakker is, neem je hem mee naar het potje. Ik probeer mijn puppy op dit moment de grootste maaltijd te geven, en daarna veel speeltijd. Geef de laatste maaltijd van de dag, haal het water weg en nadat je puppy tijd heeft gehad om te spelen, ga je hem naar zijn kartonnen doos om te slapen. De box moet daar zijn waar je bent voor de avond, in de woonkamer tv kijken, op kantoor, op internet, enz.

Neem de puppy mee voor een potje pauze en loop, zelfs als je hem daarvoor wakker moet maken. De meeste puppy's kunnen de hele nacht slapen als ze voor die laatste potje worden meegenomen. Sommige kleine honden worden eerder midden in de nacht wakker. Uw puppy zal u waarschijnlijk vroeg wakker maken, misschien zodra de zon om 5 uur opkomt, m.

Hij zou kunnen zeuren om je wakker te maken, en hij likt misschien je hand als hij nog in zijn doos zit. Als je nog een kort dutje wilt doen voordat je aan je dag begint, kun je de puppy terugbrengen naar zijn box en je alarm nog een uur instellen. Als je klaar bent om je dag te beginnen, geef hem dan zijn ontbijt en wat water. De fokker heeft je misschien wat van het voedsel gegeven dat hij gewend is te eten.

Rauw voedsel maakt de ontlasting compacter, dus ik begin mijn puppy's onmiddellijk over te schakelen op rauw hondenvoer; voor de eerste paar ontbijten laat ik ze ook een deel van het commerciële hondenvoer eten. Als hij net na het eten nog niet klaar is, speel dan met hem en dat zal hij snel zijn. Na ongeveer twee uur moet je je puppy wakker maken en hem naar buiten of naar zijn wee-wee pads brengen. Als de puppy niet meteen wil plassen, geef dan niet op en laat hem door het huis rennen.

Nadat de puppy potje is geworden, prijs hem dan overdreven; dit is een goed moment om uw puppy mee te nemen voor een wandeling. Vermoeide pups slapen graag voldoende. Ik geef meestal een tweede snack (meestal een rauwe kippenpoot, die zowel voedzaam als leuk is voor de pup om op te kauwen) met zijn gewone maaltijd rond drie of vier, en dan de laatste lichte maaltijd van de dag om ongeveer zes uur. Als uw puppy die laatste maaltijd heeft gegeten, neem dan het water weg.

Neem hem mee voor nog een korte wandeling door de tuin of de trap van het appartement op en af, laat hem dan in de doos slapen terwijl je tv kijkt. Sorry, dit is een weekend dat je niet naar buiten kunt gaan en de puppy met rust kunt laten. Vergeet niet dat als u uw puppy dit weekend negeert, u nog lang met de gevolgen te maken zult hebben. Zelfs als uw puppy de hele avond slaapt, moet u hem nog steeds rond 23.00 uur meenemen voor een kleine zindelijkheidswandeling.

Omdat je hem waarschijnlijk wakker hebt gemaakt om dat te doen, zal hij klaarwakker zijn en met jou of een van zijn speeltjes willen spelen zodra hij zijn „zaken” heeft gedaan. Geef hem wat tijd, maar breng hem niet terug naar zijn kartonnen doos totdat hij heeft geplast en weer klaar is om te slapen. Hij zou de hele nacht door moeten slapen, maar zorg ervoor dat je zo dicht mogelijk bij hem slaapt. Probeer je hand over de rand van het bed en in zijn doos te hangen.

Als hij wakker wordt, zal hij het comfort waarderen. Kleine puppy's leren hun blazen gemakkelijk vast te houden en kunnen tegen de tijd dat je ze naar huis brengt zindelijk zijn. Dit is wat je vervolgens gaat doen, opnieuw ervan uitgaande dat je op vrijdag bent begonnen met trainen. Als je puppy je om 5 uur niet wakker maakt,.

Vergeet niet, leg hem niet neer totdat hij buiten is of bovenop zijn kleine kussentjes. Breng de dag thuis door, bekijk uw tv-programma's of bekijk uw favoriete sites op internet. Lunch, middagmaaltijd en avondsnack moeten allemaal op hetzelfde tijdstip zijn als zaterdag. Vergeet niet om hem rond 23.00 uur mee uit te nemen voor zijn avondpauze,.

Maak hem wakker als dat nodig is. Tegen de derde ochtend begint uw puppy in uw routine. Denk er niet aan om het te breken. Je bent nog steeds bij hem thuis, dus zorg ervoor dat hij zijn maaltijden op tijd heeft, zijn badkamerpauzes op schema en veel aandacht.

Als hij's avonds gaat slapen, zorg er dan voor dat je hem wakker maakt voor zijn 23.00 uur,. Wordt het al vervelend? Vroeg opstaan is niet leuk, maar aan de andere kant zal het opruimen van ongelukken op het tapijt de komende weken nog minder leuk zijn. Breng de dag door met het verzorgen van uw nieuwe puppy. Na uw ochtendroutine kunt u de pup vandaag alleen laten in een puppypen.

De pen is niet om hem ervan te weerhouden in je huis te plassen, alle puppy's vinden het leuk om te verkennen en te kauwen, en als je iets op zijn niveau laat liggen, zal hij het vinden en kan hij het opkauwen. Naast het starten van mijn honden op een dieet van rauwe vlezige botten, zorg ik voor een stuk drijfhout om op te kauwen en een kleine PET-type waterfles. Ik zou niet van plan zijn om langer dan 3 uur weg te zijn. Zorg ervoor dat hij iets heeft om op te kauwen en een zachte deken om op te liggen.

U hoeft zeker geen voer achter te laten voor uw puppy. Als je 3 uur weg bent, zal je puppy het prima vinden zonder water. Als je water naar beneden laat omdat de puppy de hele dag alleen is, heb je nog een probleem. Uw puppy zal waarschijnlijk in zijn pen plassen en dit hele proces moet opnieuw worden gestart.

De tweede keer gaat het niet zo gemakkelijk. Ergens overdag kun je de voorkant van de doos wegsnijden en hem een paar dagen als bed blijven gebruiken. De meeste pups slapen er's avonds in en staan's ochtends pas op als je ze eruit haalt (nog steeds erg vroeg sorry). Het hebben van een open deur maakt zinentraining gemakkelijker; het hebben van een oudere hond om goed van kwaad les te geven, maakt de zaken veel soepeler.

Deze methode werkt met de meeste rassen en bijna nieuwe leden van uw huishouden. Puppy's uit dierenwinkels of internetpuppygroothandels die afkomstig zijn van puppymolens zijn waarschijnlijk grootgebracht in kooien die smerig waren met hun eigen plas en po. Ze moeten leren schoon te zijn en mogen nooit zindelijk zijn, dus neem wat extra tijd om rond te kijken en te kopen bij een verantwoordelijke fokker. Niet alle puppy's kunnen hun blaas zeven weken vasthouden, maar de meeste wel.

Tegen de tijd dat u uw nieuwe puppy na acht weken mee naar huis neemt, mag hij niet in huis plassen. Sommige hondenschrijvers beweren dat puppy's hun urine pas kunnen vasthouden als ze ongeveer 12 weken oud zijn. Ik heb in de loop der jaren veel puppy's getraind en weet dat dit niet waar is. Dit betekent niet dat er nooit een ongeluk zal gebeuren.

Soms speelt een puppy met kinderen of zijn speelgoed en kan hij het gewoon niet vasthouden. Hij zal hurken en plassen waar hij staat. Het is echt niet zijn schuld, iedereen die een peuter heeft grootgebracht, weet dat die ongelukken gebeuren, zelfs na zindelijkheidstraining. Straf je puppy niet voor dat ongeluk.

Je kunt hem in 5 dagen zindelijk maken, wees gewoon voorbereid op een incidentele fout. Glimlach en geef je puppy een kras achter het oor. Zodra ik wakker word, haal ik de pup eruit zodat ze haar zaken kan doen. Ik woon in de tropen, dus mijn voordeur staat overdag open, zodat de pup zo vaak als nodig is naar buiten kan.

Als je overdag enkele uren weg bent, zorg er dan voor dat je een box voor haar zorgt om haar bewegingen te beperken. Ze zal het goed vinden om het enkele uren vast te houden, maar je moet niet verwachten dat ze 8 uur zonder te plassen gaat. Na enkele maanden, meestal, als de puppy 5 of 6 maanden oud is, laat ik mijn deur's nachts open. De pup is gewend om op dat moment probleemloos de hele nacht door te slapen.

De beste oplossing op een warme dag is om haar een paar ijsblokjes te geven om op te likken. Ze zal cool zijn, niet zoveel drinken, en het zal haar ook bezig houden als ze went aan haar nieuwe omgeving. Ik krijg volgende week een chow chow van 7 weken en ik zal deze methode volgen. Alle aanvullende aanbevelingen voor chows worden echt op prijs gesteld.

Nateonan, slaapt uw puppy normaal? Ik heb dit probleem niet echt, omdat ik mijn puppy niet zou laten rusten totdat hij moe was en klaar was om naar bed te gaan. Ik weet dat dit niet gemakkelijk te horen is, maar wat de pup nodig heeft, is meer beweging, zodat hij tegen de tijd dat je hem weer in het slaapgedeelte legt blij is om gewoon zijn ogen te sluiten en te slapen. Dit hoeft niet voor altijd te zijn, want na een paar dagen echt uitgeput te zijn, zal hij, als hond en een gewoontedier, gaan liggen en slapen als je hem in zijn omgeving legt. Amanda, ja, ik leg er altijd een deken in waar ze op kunnen slapen.

Zoals je zult zien met je Bernedoodle (gefeliciteerd trouwens), is het voor sommige puppy's moeilijk om's nachts te slapen als ze bij hun nestgenoten worden weggenomen. NotMyFirstDog - Nee, niet iedereen kan een week vrij nemen van zijn werk. Nogmaals, niet iedereen zou een puppy moeten krijgen. Het is prima als je het soort persoon bent dat er niet veel om geeft.

Ik laat mijn honden ook niet in mijn bed slapen, maar degenen die dat wel doen, hebben de vrijheid om dat te doen. Niet iedereen wil zich op dezelfde manier gedragen, dus de formulering is prima. Tom, veel appartementsbewoners trainen hun honden met puppypads. Een badkamer is een geweldige plek om de pads te bewaren, omdat de tegelvloer gemakkelijker schoon te maken is als er een ongeluk gebeurt.

Veel succes met je Pom. Jax, sommige mensen proberen het, maar het gebruik van pads en de tuin vertraagt de huistraining. Het is een beter idee om de tuin de eerste week te gebruiken. Ja, loop gewoon in de achtertuin.

Het introduceren van een nieuwe pup en een oudere hond is niet altijd gemakkelijk. Zorg ervoor dat je niet te veel aandacht besteedt aan de nieuwe puppy en scheld de oudere hond niet uit als ze de puppymanieren probeert te leren. Als je zegt dat je ze meeneemt voor een wandeling - neem ik aan dat je gewoon in de tuin of rond het huis bedoelt totdat ze hun tweede vaccinatie hebben? James, als je puppy heel nieuw is in je huis, is hij waarschijnlijk eenzaam voor zijn nestgenoten. Wat ik doe als ik een nieuwe puppy heb, is slapen met één hand over de zijkant van het bed, in de kartonnen doos.

De pup kan me ruiken en lekker naast mijn hand kruipen. Jaren geleden hoorde ik mensen een tikkende klok aanbevelen die het geluid van een hartslag nabootst. Ik hoor niet zoveel meer omdat zoveel mensen digitaal zijn. Mijn puppy huilt constant als hij in de kartonnen doos zit, zelfs als ik naast hem in de woonkamer ben.

Wat moet ik doen? Hij lijkt boos te worden in de kartonnen doos. Holly, het is maar voor een paar dagen, dus ik raad je aan om de pup wakker te maken en de dag zo vroeg te beginnen. Als de puppy midden in zijn dutje wordt meegenomen, zal hij waarschijnlijk later zijn slaap inhalen. Dit is een veel beter alternatief dan dat de puppy wakker wordt en een puinhoop op zijn bed maakt.

Learning42, Ik doe mijn best om ervoor te zorgen dat de pup nooit een ongeluk krijgt. Als het toch gebeurt, is het het beste om de puppy naar buiten te brengen, en als je hem weer in de doos neemt, stop hem dan in de doos totdat het tijd is om weer naar buiten te gaan. Ik heb gelezen dat als ze een fout maken in huis - straf is niet acceptabel zoals je zegt - maar hoe ga je ermee om? Madelyn, met een oudere hond werkt het zelden zo snel. Je kunt de instructies hier proberen, maar je moet accepteren dat het je Bichon iets langer zal duren dan bij een puppy.

Met een nieuw verworven één of twee y, o. Hond waarvan ik geloof dat het bizon is en schitz tsu die niet huisgebroken lijkt te zijn. Zal deze 5-daagse methode werken, of zijn er enkele tweeks die moeten worden toegevoegd of gewijzigd voor de oudere hond? Onze puppy is 18 weken oud en ze kan het tot 9 uur vasthouden als ze in box of krat zit. Ze gaat naar buiten in de achtertuin elke keer als we haar meenemen.

Maar als ze geen box vrij in huis heeft en ze moet gaan, gaat ze gewoon waar ze ook is. Ik weet niet hoe ik haar moet leren om uit te gaan. Gigi, je nieuwe puppy krijgt geen Parvovirus van gras. Zolang het gebied niet is aangetast door een zieke puppy, is uw puppy volkomen veilig.

Is het gebied dat u wilt gebruiken in uw achtertuin? Ik maak me veel zorgen over je opmerking. Een puppy moet om gedragsredenen MINIMAAL 8 weken bij haar moeder blijven. Zodat ze bijtremming leert, onder andere, dus als een fokker na 6 weken verkoopt, is die fokker onverantwoordelijk. U moet contact opnemen met een plaatselijke dierenarts en uw puppy meenemen voor een onderzoek zodra ze arriveert of als u haar ophaalt.

Een puppy mag op geen enkele manier twee keer worden gevaccineerd op de leeftijd van slechts 6 weken. Het is nu misschien wat moeilijker en duurt nog een paar dagen, maar wees gewoon consistent en je kleine puppy zal dingen uitzoeken. Helaas moeten we hem zondag twee keer een paar uur verlaten. We hebben geen krat gebruikt en hebben hem geprezen omdat hij buiten pottte en hebben hem nooit druk gemaakt voor de incidenten binnenshuis.

Is het mogelijk om op dit punt met uw methode te beginnen? Zo ja, zou het dan beter zijn om na zondag te beginnen met het 5-dagenplan, of kunnen we er nu mee doorgaan? Ekanshi, je begon je puppy te trainen op de eerste dag dat je hem naar huis bracht. Je leerde hem dat hij kon doen wat hij wil, slapen waar hij wil, en poepen waar hij wil. Het is nog niet te laat om van opleiding te veranderen. Je moet de regels in het bovenstaande artikel volgen.

Je zei dat hij weigert in een doos te slapen. Volgens wie? Hij heeft waarschijnlijk al geleerd dat als hij zeurt, je hem gaat vrijlaten, dus zeurt hij. Verdraag het een dag en hij zal beseffen dat die truc niet werkt en hij zal stoppen. Hé, mijn puppy, een brador retriever kwam thuis toen hij iets meer dan een maand oud was.

Dus we konden hem toen niet huistrein of zindelijk trainen omdat hij volgens mijn ouders te klein was. Nu is hij ongeveer 2 maanden en het is echt moeilijk om zijn kauw-, bijt- en toewijdingsgewoonten onder controle te houden. En hij weigert in een doos te slapen omdat mijn ouders hem in zijn vroege weken op de grond lieten slapen. Kun je me alsjeblieft helpen?? Zou je 2 puppies (rietcorso's) bij elkaar zetten in dezelfde doos of aparte dozen? John, 3 maanden is zeker niet te jong.

Ik houd de puppy de eerste paar nachten naast mijn bed, en als ze zich druk begint te maken, leg dan mijn hand om en laat haar me ruiken. Dat kalmeert ze veel. Ik denk dat ze gewoon willen weten dat ze niet in de steek worden gelaten. Rene, het is een beetje moeilijker omdat de puppy een puppymolenachtige opvoeding heeft en heeft geplast en gepoept in de kooi, maar hij is tenminste nog jong, dus deze methode zou prima voor je moeten werken, maar het zal waarschijnlijk iets langer dan een week duren.

A heeft net een puppy gekocht en beseft dat de fokker de puppy in de kooi laat plassen en poepen. Werkt de bovenstaande methode voor mij om mijn puppy les te geven? Het is bekend dat het 7 weken oud is. Bedankt Cool hub, bedankt voor de techniek. Ik ben van plan om in de zomer een nieuwe puppy te krijgen en ik zal deze tips proberen.

Lily klinkt als een behoorlijke beproeving, en ik zou me ook zorgen maken om haar. Ik heb op dit moment geen Maltezer, maar mijn laatste hond sliep altijd bovenop mijn deken, wat het een stuk beter maakte. Ze staat erop om in ons bed te slapen als ze niet opgesloten zit in haar krat. Ze wacht misschien uren, maar we vinden haar's ochtends altijd onder de dekens.

We vinden het echt niet erg dat ze in ons bed ligt (ze is erg schoon), maar we zijn bang dat ze zou kunnen stikken. Maar ik zal het op jouw manier proberen. Ik vind het ook niet leuk om haar op te sluiten. Ik heb dat nog nooit eerder gedaan met een van onze honden en we doen het alleen met Lily omdat we ons zorgen maken dat ze wordt geschaad.

Trouwens, we hebben Lily uit het nest van een vriend, niet van een fokker. Leren hoe je puppy's op het juiste moment en op de juiste plaats zindelijk kunt trainen, is een van de belangrijkste eerste stappen die je kunt nemen voor een lang, gelukkig leven samen. Huisvervuiling is een van de belangrijkste redenen waarom honden hun huis verliezen of in schuilplaatsen terechtkomen. Weinig mensen zijn bereid om een hond te verdragen die tapijten en vloeren vernietigt, of die een stinkende puinhoop achterlaat die je moet schoonmaken na een dag hard werken.

Kies buiten een plekje in de badkamer en neem je puppy (aangelijnd) altijd mee naar die plek. Terwijl uw puppy zichzelf ontlast, gebruikt u een specifiek woord of een specifieke zin die u uiteindelijk kunt gebruiken voordat hij gaat om hem eraan te herinneren wat hij moet doen. Neem ze pas mee voor een langere wandeling of wat speeltijd nadat ze zijn uitgeschakeld. Bij zindelijkheidstraining van een puppy draait alles om jou en je puppy klaar te stomen voor succes.

Goed beheer en toezicht zijn cruciaal voor een succesvolle huistraining. Zorg ervoor dat uw puppy altijd wordt beheerd of onder toezicht staat totdat uw puppy volledig thuis is getraind. Om plassen op de grond te voorkomen, beperkt u de puppy in een gebied met potje pads. De potje pads zijn vooral belangrijk als de pup lang moet wachten tussen potje pauzes.

Gebruik een poort, zoals de Carlson Pet Products Extra Wide Walk-Thru Gate of een MidWest Steel Pet Gate, om een kleine kamer zoals de keuken of badkamer te blokkeren. Tegel is gemakkelijker schoon te maken in geval van ongelukken. Als u uw puppy gaat trainen, zorg er dan voor dat de puppy comfortabel in de krat ligt. Het moet net groot genoeg zijn voor uw puppy om zich om te draaien en te gaan liggen, maar niet veel groter.

Op die manier kan de puppy zich een beetje uitstrekken, maar ze kunnen niet in de hoek potje en dan comfortabel sluimeren in een andere hoek. Kratten zoals de Frisco Fold %26 Carry Double Door Dog Crate of Frisco Indoor %26 Outdoor Soft Dog Crate werken voor korte periodes van opsluiting en om ongelukken's nachts te helpen voorkomen. Als uw puppy barrières blijft schalen, is een andere optie om de puppy aan een voorwerp in een puppybestendig gebied te binden, met behulp van de 10 voet Frisco Tie Out Cable. Potting dat buiten gebeurt, is een kans voor positieve bekrachtiging om op de juiste plek te gaan, en hoe vaker u het juiste pottying versterkt, hoe sneller uw puppy zindelijk wordt.

Het is echter nog steeds belangrijk om de puppy in de gaten te houden, zodat je weet of de puppy pot heeft of niet. Nu u weet hoe u met uw puppy moet omgaan tussen zindelijkheidspauzes, leest u hier hoe u een puppy kunt huistrainen door een consistent schema te maken dat uw puppy helpt de juiste gewoonten te leren. Neem je puppy aan de lijn. Aangelijnd zijn helpt uw puppy in het algemeen te leren zindelijk aan de lijn te zitten, wat handig is omdat u waarschijnlijk wilt dat uw hond op een gegeven moment tijdens wandelingen potje maakt.

Het zorgt er ook voor dat de puppy niet rondrent en wordt afgeleid door alle interessante dingen om hem heen. Sta stil op één plek, in een gebied waar het oké is voor je puppy om te potje. Door stil te staan, houd je de puppy in een ruimte die klein genoeg is zodat hij zich vrij snel zal vervelen bij het verkennen en zich sneller zal concentreren op pottying. Door stil te blijven, helpt u uw puppy gefocust te blijven op pottying, in plaats van met u om te gaan.

Plezier kan buiten plaatsvinden als het een veilige plek is om niet aangelijnd te zijn (en als uw puppy graag buiten is), of binnenshuis onder toezicht als buiten geen optie is (of als uw puppy niet buiten wil blijven). Uw puppy vrije tijd geven zodra de puppy plast of poept, leert de puppy dat poepen tot meer plezier leidt. Het belangrijkste is om de veelgemaakte fout te vermijden om de puppy direct na het potje op te sluiten. Als je de puppy direct na een succesvolle missie terugbrengt naar zijn opsluitingsgebied, leren ze dat pottying het plezier beëindigt.

Dan kunnen ze steeds langer wachten tot ze zindelijk zijn, wat het tegenovergestelde is van wat je wilt, toch? Geef uw puppy veel kansen om te potten in een geschikt potje. Gebruik vervolgens positieve bekrachtiging (traktaties, spelen, lof) om uw puppy aan te moedigen om in die gebieden te blijven pottyen. Hoe vaker uw puppy het goed doet (en hoe minder keren uw puppy een ongeluk krijgt), hoe sneller uw puppy de routine leert. Maak een huistrainingsschema of gebruik een notitieblok om aantekeningen te maken over waar en wanneer uw puppypotjes, zodat u hun patronen kunt leren.

Deze informatie helpt u erachter te komen op welke tijden van de dag uw puppy het meest waarschijnlijk zindelijk wordt, wanneer en waar hij de neiging heeft om ongelukken te krijgen en wanneer hij waarschijnlijk niet naar het potje hoeft te gaan. Na verloop van tijd zal de kaart je helpen erachter te komen welke gebieden voorlopig verboden terrein moeten zijn en of je hier en daar een potje pauze van 30 minuten kunt overslaan. Een goede manier om het pottying onder controle te krijgen, is door uw puppy op een voedingsschema te zetten. Naast het oppotten direct na het eten, potje veel puppy's weer een regelmatige periode na het eten.

Als u merkt dat a) wanneer u uw puppy voedt en b) wanneer uw puppy potjes tussen de maaltijden doorbrengt, kunt u patronen gaan vinden. Gebruik uw aantekeningen om ervoor te zorgen dat uw puppy altijd op het juiste moment na het eten naar een potje gaat. Met een voedingsschema geeft u uw puppy regelmatig maaltijden, op regelmatige tijden, in plaats van de voerbak altijd buiten te laten. Vaste maaltijdtijden maken het gemakkelijker om een schema van potje pauzes op te stellen.

Het juiste voedingsschema is afhankelijk van leeftijd, grootte en meer, dus vraag uw dierenarts om u te helpen bij het opstellen van een voedingsschema voor uw puppy. Door je puppy te straffen, leren ze meestal plassen en poepen waar je hem niet kunt zien. Met andere woorden, ze zullen niet stoppen met pottying in huis; ze verstoppen zich gewoon voordat ze hun zaken doen. Dit komt omdat puppy's straf vaak verkeerd interpreteren om te betekenen dat ze niet voor je neus moeten potje.

De nuance dat de straf ging over binnenshuis pottying, kan hen totaal verloren gaan. Let goed op wanneer en waar de ongelukken gebeuren. Als u merkt dat er altijd ongelukken gebeuren in dezelfde kamer, beperk dan de toegang van uw puppy tot die kamer een tijdje. Als de ongelukken altijd tegelijkertijd gebeuren, zorg er dan voor dat je op dat moment een potje pauze toevoegt.

Op zoek naar de perfecte kattennaam voor je nieuwe kat? Vind inspiratie in deze lijst met 400 schattige, unieke en creatieve kattennamen. Een krat kan een goed idee zijn om uw puppy thuis te trainen, althans op korte termijn. Hiermee kun je ze in de gaten houden op tekenen die ze nodig hebben en ze leren hem vast te houden totdat je de kist opent en naar buiten laat. Het duurt meestal 4-6 maanden voordat een puppy volledig zindelijk is, maar sommige puppy's kunnen tot een jaar duren.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *