Hoe lang duurt het om een puppy van 8 weken oud zindelijk te maken?

We hebben meer dan een dozijn puppy's grootgebracht, dus als je een gloednieuwe puppybezitter bent, kan het wat langer duren als je gewend raakt aan je nieuwe puppy en haar potje routine en schema. Dat kan aanzienlijk variëren, zegt Dr... Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals leeftijd, leergeschiedenis en uw methoden en consistentie. Een puppy van 8 weken oud is qua ontwikkeling heel anders dan een puppy van 5 maanden oud.

Sommige pups hebben al na een paar dagen perfecte manieren. Anderen kunnen maanden duren, vooral als de hond een minder dan ideale situatie heeft gehad voordat hij naar u toe komt. Met geduld en doorzettingsvermogen kunnen de meeste honden echter leren. Het duurt minstens twee weken om een puppy volledig zindelijk te maken.

De meeste pups hebben 4 tot 8 weken of zelfs langer nodig. Het duurt meestal 4-6 maanden voordat een puppy volledig zindelijk is, maar sommige puppy's kunnen tot een jaar duren. Kleinere rassen hebben bijvoorbeeld kleinere blazen en hogere metabolismen en vereisen vaker uitstapjes naar buiten. De eerdere leefomstandigheden van uw puppy zijn een andere voorspeller.

Het kan zijn dat u uw puppy moet helpen oude gewoonten te doorbreken om meer wenselijke gewoonten te ontwikkelen. Begin met housetraining van je pup op het moment dat hij thuiskomt. Het is belangrijk en verrassend eenvoudig om uw puppy te trainen zonder dat hij een toilet- of kauwfout maakt. Elke fout zal de training aanzienlijk moeilijker maken.

Puppy's ontwikkelen snel toiletgewoonten en zelfs een enkele fout luidt in de toekomst nog veel meer in. Ook leert het straffen van puppy's voor het vervuilen van het huis of het maken van kauwfouten hen per ongeluk om het huis te bevuilen of op schoenen te kauwen terwijl hun baasjes weg zijn (en daarom niet kunnen straffen). Vergeet niet dat goede gewoonten net zo moeilijk te doorbreken zijn als slechte gewoonten en dus train je puppy vanaf het begin. Opsluiting is het geheim van foutloze zinstraining (met behulp van een hondenhol en een puppyspeelkamer) om ervoor te zorgen dat uw puppy zonder toezicht geen fouten maakt.

Het hele punt van het opsluiten van puppy's terwijl ze jong zijn, is dat ze zoveel mogelijk vrijheid kunnen hebben als ze ouder zijn. Als alternatief, als u uw nieuwe puppy vrij laat rondlopen en slechte huisgewoonten aangaat, zult u hem ongetwijfeld als volwassene beperken. Zorg er natuurlijk ook voor dat je je puppy leert om van zijn hol en speelkamer te houden. Met het juiste gebruik van een hondenhok is het heel gemakkelijk te voorspellen wanneer uw puppy naar het toilet moet.

Dit betekent dat u uw puppy naar de door u gekozen toiletlocatie kunt brengen en weet dat hij onmiddellijk zal plassen of poepen, zodat u hem extravagant kunt belonen en binnenshuis met hem kunt spelen, wetende dat ze geen ongeluk zullen krijgen. Bovendien heb je volledige controle over tot welke objecten ze toegang hebben in hun opsluitingsgebieden, zodat ze kunnen leren om alleen geschikte items te kauwen. Holle kauwspeeltjes gevuld met voedsel leren hen wat geschikt is om op te kauwen, en belonen ze voor het stilletjes genieten van passend recreatief kauwen. Regelmatige, vroege opsluiting helpt uw puppy te leren genieten om alleen thuis tijd door te brengen.

Een puppy van 8 weken oud is erg jong om met het zindelijkheidstrainingsproces te beginnen. Op dit punt voorkomt u in feite dat uw huisdier ongelukken krijgt in plaats van te verwachten dat hij vraagt om alleen uit te gaan. Na verloop van tijd zal hij betrouwbaarder worden. Experts raden aan dat u begint met het trainen van uw puppy wanneer hij tussen de 12 weken en 16 weken oud is.

Maar als u de bovenstaande drie valkuilen vermijdt en uw hond leert hoe hij u moet waarschuwen met een bel voordat hij moet gaan, kunt u elke hond zindelijk trainen, of het nu een puppy van 8 weken oud is zoals de mijne of een oudere hond die nooit zindelijk is getraind, veel sneller dan u ooit voor mogelijk had gehouden en uw hond zal van u houden en vertrouw je voor altijd. Als uw puppy ouder is dan 12 weken wanneer u hem naar huis brengt en in een kooi hebt geëlimineerd (en mogelijk zijn afval heeft opgegeten), kan huistraining langer duren. In feite kunnen de meeste puppy's slechts ongeveer een trainingssessie van vijf tot 15 minuten aan voordat ze hun interesse verliezen. Puppy's zijn als baby's, ze krijgen op verschillende tijdstippen blaascontrole en sommige zijn gemakkelijker zindelijk te trainen dan andere.

Als je erkent dat wanneer je een puppy zo jong krijgt en de middelen hebt om dat gebrek aan opleiding te verhelpen, dan geweldig (rekening houdend met het feit dat je je puppy pas moet toestaan om te socializen met onbekende honden nadat ze al hun prikken na 12 weken hebben gehad, wat te laat is om met de socialisatie te beginnen als ze zijn in een andere ontwikkelingsfase terechtgekomen. Ik heb hulphonden getraind in een mannengevangenis en runde mijn eigen non-profitorganisatie om volwassen honden uit opvangcentra te halen en ze op te leiden om kinderen en volwassenen met een handicap te helpen, gratis voor mijn klanten. Dunbar's SIRIUS Puppy %26 hondentrainingslessen zorgden voor een revolutie in de wereld van honden toen ze voor het eerst werden gemaakt. Om huistraining op de juiste manier te krijgen, wilt u ervoor zorgen dat zowel u als uw puppy succes behalen.

Zindelijkheidstraining is geen eenvoudige zaak, en eerlijk gezegd gaat het niet om de puppy, het gaat erom ervoor te zorgen dat je je puppy vaak genoeg naar buiten krijgt en zijn omgeving onder controle hebt. In plaats daarvan, als je een puppy traint, haalt hij eruit als hij stil is en hij zal leren dat als hij stil is, uit zijn krat worden gelaten de beloning is. Als je ontmoedigd raakt, kijk dan gewoon naar het lieve gezicht van je puppy en onthoud dat training ook helemaal nieuw voor haar is. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *