Hoe vroeg kan een puppy zindelijk worden?

Experts raden aan dat u begint met het trainen van uw puppy wanneer hij tussen de 12 weken en 16 weken oud is. Op dat moment hebben ze voldoende controle over hun blaas en stoelgang om te leren deze vast te houden. De meeste puppy's kunnen pas controleren wanneer ze gaan als ze minstens 12 weken oud zijn. Nadat ze ongeveer 6 weken oud is, kun je haar minstens elk uur naar buiten brengen om haar de kans te geven om te gaan.

Hoewel dit het aantal ongevallen binnenshuis kan verminderen, is ze pas 12 weken klaar voor echte huistraining. Begin met puppy-zindelijkheidstraining wanneer uw pup 12 tot 16 weken oud is. Dit is wanneer uw puppy meer controle begint te krijgen over zijn blaas en stoelgang. Een puppy vanaf jonge leeftijd leren waar en wanneer hij heen kan, is belangrijk om gedragsproblemen onderweg te voorkomen.

Begin met housetraining van je pup op het moment dat hij thuiskomt. Het is belangrijk en verrassend eenvoudig om uw puppy te trainen zonder dat hij een toilet- of kauwfout maakt. Elke fout zal de training aanzienlijk moeilijker maken. Puppy's ontwikkelen snel toiletgewoonten en zelfs een enkele fout luidt in de toekomst nog veel meer in.

Ook leert het straffen van puppy's voor het vervuilen van het huis of het maken van kauwfouten hen per ongeluk om het huis te bevuilen of op schoenen te kauwen terwijl hun baasjes weg zijn (en daarom niet kunnen straffen). Vergeet niet dat goede gewoonten net zo moeilijk te doorbreken zijn als slechte gewoonten en dus train je puppy vanaf het begin. Opsluiting is het geheim van foutloze zinstraining (met behulp van een hondenhol en een puppyspeelkamer) om ervoor te zorgen dat uw puppy zonder toezicht geen fouten maakt. Het hele punt van het opsluiten van puppy's terwijl ze jong zijn, is dat ze zoveel mogelijk vrijheid kunnen hebben als ze ouder zijn.

Als alternatief, als u uw nieuwe puppy vrij laat rondlopen en slechte huisgewoonten aangaat, zult u hem ongetwijfeld als volwassene beperken. Zorg er natuurlijk ook voor dat je je puppy leert om van zijn hol en speelkamer te houden. Met het juiste gebruik van een hondenhok is het heel gemakkelijk te voorspellen wanneer uw puppy naar het toilet moet. Dit betekent dat u uw puppy naar de door u gekozen toiletlocatie kunt brengen en weet dat hij onmiddellijk zal plassen of poepen, zodat u hem extravagant kunt belonen en binnenshuis met hem kunt spelen, wetende dat ze geen ongeluk zullen krijgen.

Bovendien heb je volledige controle over tot welke objecten ze toegang hebben in hun opsluitingsgebieden, zodat ze kunnen leren om alleen geschikte items te kauwen. Holle kauwspeeltjes gevuld met voedsel leren hen wat geschikt is om op te kauwen, en belonen ze voor het stilletjes genieten van passend recreatief kauwen. Regelmatige, vroege opsluiting helpt uw puppy te leren genieten om alleen thuis tijd door te brengen. Geen twee puppy's zijn precies hetzelfde en het is onmogelijk om de exacte duur van het thuistrainingsproces in te schatten.

Over het algemeen zijn puppy's in principe huisgebroken als ze tussen de 4 en 6 maanden oud zijn, volgens de ASPCA. In termen van volledige betrouwbaarheid en minimale of nul rommelige ongevallen is ergens tussen de 8 en 12 maanden echter een veiligere gok. Niet alle puppy's behouden hun gewoonten in precies hetzelfde tempo. Eén puppy kan in slechts enkele weken naar huis trainen, terwijl het een andere pup maanden langer kan duren.

Als uw puppy gedurende 2 of 3 maanden geen eliminatie-oepincidenten heeft gehad, is de kans groot dat hij huisgebroken is, voor alle doeleinden en doeleinden. Ik vermoed dat nieuwe puppybezitters die hun krat goed gebruiken om hun puppy's zindelijk te maken, eerder ongevalsvrij zijn dan degenen die geen krat gebruiken. Als algemene vuistregel kunnen puppy's hun blaas een uur per maand vasthouden, plus een uur. Hij zei dat van alle puppy's waarmee hij heeft gewerkt, hij maar één puppy kent die zindelijk was getraind door 8 weken oud.

We hebben meer dan een dozijn puppy's grootgebracht, dus als je een gloednieuwe puppybezitter bent, kan het wat langer duren als je gewend raakt aan je nieuwe puppy en haar potje routine en schema. Als puppyverhoger voor hulphonden heb ik meer dan een dozijn puppy's grootgebracht en heb ik nog geen puppypotje laten trainen door 8 weken oud. Ik heb onlangs een nestje Golden Retriever-puppy's grootgebracht en zoals het geluk zou hebben, gingen drie van die puppy's naar huis met vrienden en familie. De meeste puppy's hebben een goed begrip van waar ze moeten potje doen na ongeveer een maand huistraining.

Proberen een nest puppy's zindelijk te maken is in feite een hele opgave, als de puppy's jonger zijn dan acht weken, is het bijna onmogelijk. Puppy's jonger dan acht weken hebben weinig controle over blaas en darmen, zelfs als je ze probeert te trainen. De meeste puppy's eten drie tot vier maaltijden per dag als ze groeien, en de meeste puppy's zullen na de maaltijd moeten poepen, dus aandacht besteden aan deze korte vervolgperiode is belangrijk. Sommige puppy's krijgen het al na een paar maanden onder de knie, terwijl anderen tot een jaar nodig hebben om volledig zindelijk te worden.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *