Hoe vroeg kun je een puppy zindelijk trainen?

Experts raden aan dat u begint met het trainen van uw puppy wanneer hij tussen de 12 weken en 16 weken oud is. Op dat moment hebben ze voldoende controle over hun blaas en stoelgang om te leren deze vast te houden. Dat kan aanzienlijk variëren, zegt Dr... Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals leeftijd, leergeschiedenis en uw methoden en consistentie.

Een puppy van 8 weken oud is qua ontwikkeling heel anders dan een puppy van 5 maanden oud. Sommige pups hebben al na een paar dagen perfecte manieren. Anderen kunnen maanden duren, vooral als de hond een minder dan ideale situatie heeft gehad voordat hij naar u toe komt. Met geduld en doorzettingsvermogen kunnen de meeste honden echter leren.

Begin met puppy-zindelijkheidstraining wanneer uw pup 12 tot 16 weken oud is. Dit is wanneer uw puppy meer controle begint te krijgen over zijn blaas en stoelgang. Een puppy vanaf jonge leeftijd leren waar en wanneer hij heen kan, is belangrijk om gedragsproblemen onderweg te voorkomen. Begin met housetraining van je pup op het moment dat hij thuiskomt.

Het is belangrijk en verrassend eenvoudig om uw puppy te trainen zonder dat hij een toilet- of kauwfout maakt. Elke fout zal de training aanzienlijk moeilijker maken. Puppy's ontwikkelen snel toiletgewoonten en zelfs een enkele fout luidt in de toekomst nog veel meer in. Ook leert het straffen van puppy's voor het vervuilen van het huis of het maken van kauwfouten hen per ongeluk om het huis te bevuilen of op schoenen te kauwen terwijl hun baasjes weg zijn (en daarom niet kunnen straffen).

Vergeet niet dat goede gewoonten net zo moeilijk te doorbreken zijn als slechte gewoonten en dus train je puppy vanaf het begin. Opsluiting is het geheim van foutloze zinstraining (met behulp van een hondenhol en een puppyspeelkamer) om ervoor te zorgen dat uw puppy zonder toezicht geen fouten maakt. Het hele punt van het opsluiten van puppy's terwijl ze jong zijn, is dat ze zoveel mogelijk vrijheid kunnen hebben als ze ouder zijn. Als alternatief, als u uw nieuwe puppy vrij laat rondlopen en slechte huisgewoonten aangaat, zult u hem ongetwijfeld als volwassene beperken.

Zorg er natuurlijk ook voor dat je je puppy leert om van zijn hol en speelkamer te houden. Met het juiste gebruik van een hondenhok is het heel gemakkelijk te voorspellen wanneer uw puppy naar het toilet moet. Dit betekent dat u uw puppy naar de door u gekozen toiletlocatie kunt brengen en weet dat hij onmiddellijk zal plassen of poepen, zodat u hem extravagant kunt belonen en binnenshuis met hem kunt spelen, wetende dat ze geen ongeluk zullen krijgen. Bovendien heb je volledige controle over tot welke objecten ze toegang hebben in hun opsluitingsgebieden, zodat ze kunnen leren om alleen geschikte items te kauwen.

Holle kauwspeeltjes gevuld met voedsel leren hen wat geschikt is om op te kauwen, en belonen ze voor het stilletjes genieten van passend recreatief kauwen. Regelmatige, vroege opsluiting helpt uw puppy te leren genieten om alleen thuis tijd door te brengen. Je kunt beginnen met zindelijkheidstraining van een puppy als ze ongeveer 8 weken oud zijn (idealiter zijn ze bij hun moeder minstens tot 8 weken oud, zo niet langer). Meestal moet uw hond ongeveer 6 maanden oud zijn volledig zindelijk zijn en kan hij de hele nacht zijn urine vasthouden; sommige pups zijn mogelijk pas volledig getraind als ze 1 jaar oud zijn.

Zodra uw jonge puppy de mogelijkheid heeft gekregen om zijn blaas onder controle te houden, kunt u hem buiten zindelijkheidstraining beginnen, zodat hij leert elimineren in het gebied dat u wenst, in plaats van in uw huis. Of uw hond nu nog nooit binnen heeft gewoond, de vorige eigenaar nooit de moeite heeft genomen om hem te trainen, of ze hebben altijd papier of beton in een pen gebruikt, we leiden u door de touwen om u senior hond op de hoogte te brengen van zindelijkheidstraining. Om een puppy of volwassen hond effectief te trainen, mag de kist alleen groot genoeg zijn om de hond in te laten staan en zich om te draaien. Zindelijkheidstraining moet beginnen zodra een puppy of volwassen hond naar huis wordt gebracht, maar in het geval van een puppy is er niet veel vooruitgang te verwachten tot hij 12 tot 16 weken oud is.

Als je het juiste schema hebt en een puppy die bijzonder snel leert, kan zindelijkheidstraining in zeven tot veertien dagen worden bereikt. Je puppy meenemen naar buiten een half uur nadat ze heeft gegeten of een energieke speeltijd heeft gehad, is verstandig tijdens de training en gedurende haar hele leven. We zijn er zo sterk van overtuigd dat informatie over het houden en trainen van puppy's zo belangrijk is dat deze voor iedereen vrij beschikbaar moet zijn, in de hoop dat honden (en hun mensen) hierdoor gelukkiger en gezonder zullen zijn. Uw puppy beperkt houden tot zijn eigen ruimte kan een enorme hulp zijn bij zindelijkheidstraining en training in het algemeen.

Omdat u wilt dat uw puppy tijdens zijn training zoveel mogelijk succes ervaart, kan hij door tot deze leeftijden te wachten om uw pup zindelijk te trainen, ongelukken thuis voorkomen als gevolg van het niet vasthouden van uw pup. Om de tijd te verminderen die nodig is om uw puppy volledig zindelijk te laten trainen, moet u uw puppy niet straffen voor ongelukken en positieve bekrachtiging gebruiken wanneer ze in het daarvoor bestemde gebied elimineren. Het gebruik van een krat tijdens het zindelijkheidstraining van uw puppy kan nuttig zijn om ongevallen te voorkomen en kan tijdens het leren daadwerkelijk bepalen waar hij heen gaat. Veel eigenaren hebben geweldige resultaten door ook een bel op de deurklink te plaatsen en hun puppy te trainen om aan te bellen wanneer ze naar buiten moeten.

Naarmate u naar de vier en zes maanden gaat, zal uw puppy bijna volledig zindelijk zijn, maar er zullen nog steeds ongelukken gebeuren. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *