Kan een puppy van 8 weken oud zindelijk worden?

Begin met housetraining van je pup zodra hij thuiskomt. Het is belangrijk, en verrassend eenvoudig, om uw puppy te trainen zonder dat hij een toilet- of kauwfout maakt. Elke fout zal de training aanzienlijk moeilijker maken. Een puppy van 8 weken oud is erg jong om met het zindelijkheidstrainingsproces te beginnen.

Op dit punt voorkomt u in feite dat uw huisdier ongelukken krijgt in plaats van te verwachten dat hij vraagt om alleen uit te gaan. Na verloop van tijd zal hij betrouwbaarder worden. Dat kan aanzienlijk variëren, zegt dr. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals leeftijd, leergeschiedenis, en uw methoden en consistentie.

Een puppy van 8 weken oud is qua ontwikkeling heel anders dan een puppy van 5 maanden oud. Sommige pups hebben al na een paar dagen perfecte manieren. Anderen kunnen maanden duren, vooral als de hond een minder dan ideale situatie heeft gehad voordat hij naar u toe kwam. Met geduld en doorzettingsvermogen kunnen de meeste honden echter leren.

Het duurt meestal 4-6 maanden voordat een puppy volledig zindelijk is, maar sommige puppy's kunnen tot een jaar duren. Veel mensen die nieuw zijn bij honden krimpen ineen bij het idee om hun puppy's in een krat op te sluiten, maar de terughoudendheid om dit hulpmiddel te gebruiken verdampt over het algemeen na een paar dagen leven met een nieuw huisdier. Daarom, hoewel mogelijk om een puppy na 8 weken zindelijk te trainen, denk ik dat je puppy, de opvoeding van je puppy, de vorige verzorger van je puppy en jij als trainer op veel manieren uitzonderlijk zouden moeten zijn. Als puppyverhoger voor hulphonden heb ik meer dan een dozijn puppy's grootgebracht en heb ik nog geen puppypotje laten trainen door 8 weken oud.

We hebben ook 2 vrienden die onlangs Lab-puppy's hebben gekregen en we zullen melden wanneer hun pups zindelijk zijn. Als je erkent dat wanneer je een puppy zo jong krijgt en de middelen hebt om dat gebrek aan opleiding te verhelpen, dan geweldig is (rekening houdend met het feit dat je je puppy pas moet toestaan om te socializen met onbekende honden nadat ze al hun prikken na 12 weken hebben gehad, wat te laat is om met de socialisatie te beginnen zoals ze hebben gedaan ging naar een andere ontwikkelingsfase. Leren hoe je puppy's op het juiste moment en op de juiste plaats zindelijk kunt trainen, is een van de belangrijkste eerste stappen die je kunt nemen voor een lang, gelukkig leven samen. Ik vermoed dat nieuwe puppybezitters die hun krat goed gebruiken om hun puppy's zindelijk te maken eerder ongevalsvrij zijn dan degenen die geen krat gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat ze op 8 weken oud volledig zindelijk zouden zijn, zouden ze moeten worden opgeleid door hun vorige verzorgers. We hebben meer dan een dozijn puppy's grootgebracht, dus als je een gloednieuwe puppybezitter bent, kan het wat langer duren als je went aan je nieuwe puppy en haar potje routine en schema. Ik laat mijn pups pas uit hun krat als ze stil zijn, ook al is het maar een fractie van een seconde dat hij stil is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *