Kun je een puppy van 5 weken oud zindelijk maken?

Hoewel het moeilijk is om een hond jonger dan acht weken echt zindelijk te trainen, kun je beginnen met het leggen van grondwerk als ze zo jong zijn als drie tot drie en een halve week oud. Dit is de leeftijd waarop puppy's beginnen te bewegen en naar de badkamer gaan zonder de hulp van hun moeder. Hoewel u kunt beginnen met zindelijkheidstraining als uw puppy 6 weken oud is, verwacht dan geen perfecte resultaten. Na zes weken hebben puppy's niet het fysieke vermogen ontwikkeld om te wachten om zindelijk te worden.

Door verschillende methoden samen te gebruiken, leert uw puppy sneller wat u wilt dat hij doet. Dat kan aanzienlijk variëren, zegt dr. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals leeftijd, leergeschiedenis, en uw methoden en consistentie. Een puppy van 8 weken oud is qua ontwikkeling heel anders dan een puppy van 5 maanden oud.

Sommige pups hebben al na een paar dagen perfecte manieren. Anderen kunnen maanden duren, vooral als de hond een minder dan ideale situatie heeft gehad voordat hij naar u toe kwam. Met geduld en doorzettingsvermogen kunnen de meeste honden echter leren. Het duurt meestal 4-6 maanden voordat een puppy volledig zindelijk is, maar sommige puppy's kunnen tot een jaar duren.

Experts raden aan dat u begint met het trainen van uw puppy wanneer hij tussen de 12 weken en 16 weken oud is. Terwijl u zich aan uw tijdlijn houdt, helpt het om de regels stevig vast te stellen voor waar uw puppy wel en niet moet elimineren, en hondenkratten en puppypads kunnen zeer nuttige trainingshulpmiddelen zijn om u te helpen bij het opstellen van uw zindelijkheidstrainingsplan. De redenen voor ongevallen variëren van onvolledige thuistraining tot een verandering in de omgeving van de puppy. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je van tevoren wat onderzoek doet naar hoe je een hond kunt huistrainen, beslissen wat het beste werkt voor jouw situatie en een plan kunt maken.

Leren hoe je puppy's op het juiste moment en op de juiste plaats zindelijk kunt trainen, is een van de belangrijkste eerste stappen die je kunt nemen voor een lang, gelukkig leven samen. Het principe achter het gebruik van een krat voor zinentraining is dat honden zeer schone wezens zijn en niet meer van een met urine doordrenkt tapijt in hun leefruimtes houden dan jij. Veel eigenaren hebben geweldige resultaten door ook een bel op de deurklink te plaatsen en hun puppy te trainen om aan te bellen wanneer ze naar buiten moeten. Als uw puppy ouder is dan 12 weken wanneer u hem naar huis brengt en in een kooi hebt geëlimineerd (en mogelijk zijn afval heeft opgegeten), kan huistraining langer duren.

Ga altijd dezelfde deur uit naar hetzelfde gebied waar u wilt dat uw puppy naar het potje gaat en houd hem buiten aan de lijn tijdens het trainen (zelfs in een omheinde tuin), zodat u kunt zien wat er gebeurt en onmiddellijk kunt reageren. Burch zegt dat het gebruik van puppypads en papiertraining „lastig kan zijn omdat je twee verschillende opties voor de puppy versterkt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *