Kun je een puppy van 7 weken oud huistrainen?

Het goede nieuws is dat je een hond meestal in zeven dagen kunt huistrainen, ongeacht hoe oud ze is. Puppy's en kleine honden hebben kleinere blazen en hebben vaker zindelijkheidspauzes nodig, maar verder is huistraining alle honden in wezen hetzelfde proces. Experts raden aan dat u begint met het trainen van uw puppy wanneer hij tussen de 12 weken en 16 weken oud is. Op dat moment hebben ze voldoende controle over hun blaas en stoelgang om te leren deze vast te houden.

Begin met housetraining van je pup op het moment dat hij thuiskomt. Het is belangrijk en verrassend eenvoudig om uw puppy te trainen zonder dat hij een toilet- of kauwfout maakt. Elke fout zal de training aanzienlijk moeilijker maken. Puppy's ontwikkelen snel toiletgewoonten en zelfs een enkele fout luidt in de toekomst nog veel meer in.

Ook leert het straffen van puppy's voor het vervuilen van het huis of het maken van kauwfouten hen per ongeluk om het huis te bevuilen of op schoenen te kauwen terwijl hun baasjes weg zijn (en daarom niet kunnen straffen). Vergeet niet dat goede gewoonten net zo moeilijk te doorbreken zijn als slechte gewoonten en dus train je puppy vanaf het begin. Opsluiting is het geheim van foutloze zinstraining (met behulp van een hondenhol en een puppyspeelkamer) om ervoor te zorgen dat uw puppy zonder toezicht geen fouten maakt. Het hele punt van het opsluiten van puppy's terwijl ze jong zijn, is dat ze zoveel mogelijk vrijheid kunnen hebben als ze ouder zijn.

Als alternatief, als u uw nieuwe puppy vrij laat rondlopen en slechte huisgewoonten aangaat, zult u hem ongetwijfeld als volwassene beperken. Zorg er natuurlijk ook voor dat je je puppy leert om van zijn hol en speelkamer te houden. Met het juiste gebruik van een hondenhok is het heel gemakkelijk te voorspellen wanneer uw puppy naar het toilet moet. Dit betekent dat u uw puppy naar de door u gekozen toiletlocatie kunt brengen en weet dat hij onmiddellijk zal plassen of poepen, zodat u hem extravagant kunt belonen en binnenshuis met hem kunt spelen, wetende dat ze geen ongeluk zullen krijgen.

Bovendien heb je volledige controle over tot welke objecten ze toegang hebben in hun opsluitingsgebieden, zodat ze kunnen leren om alleen geschikte items te kauwen. Holle kauwspeeltjes gevuld met voedsel leren hen wat geschikt is om op te kauwen, en belonen ze voor het stilletjes genieten van passend recreatief kauwen. Regelmatige, vroege opsluiting helpt uw puppy te leren genieten om alleen thuis tijd door te brengen. Creëer een klein gebied voor uw puppy door een hoek van uw huis af te sluiten met babyhekjes of door een kleine oefenpen te gebruiken.

Idealiter zou u, als u 6 tot 7 weken oud bent, een gebied van 8 voet bij 10 voet moeten creëren voor een puppy van een klein ras, of een groter gebied voor een groter ras. Kies een gebied met een gemakkelijk te reinigen oppervlak in geval van ongelukken; vinylvloeren zijn over het algemeen gemakkelijker schoon te maken dan tapijten en hardhouten vloeren. Creëer aparte ruimtes om te eten, te slapen en te elimineren. Puppy's hebben van nature de neiging om de plekken waar ze eten, slapen of spelen niet te vervuilen.

Je moet een puppy nooit laten huilen als hij de basis nodig heeft, anders kan dit later problemen veroorzaken bij het trainen. Jonge puppy's hebben interactie en speelgoed nodig en spelen en trainen, dus 7-8 uur in een krat zitten zal moeilijk zijn voor de geestelijke gezondheid van uw puppy. Het duurt meestal 4-6 maanden voordat een puppy volledig zindelijk is, maar sommige puppy's kunnen tot een jaar duren. Ik zie zoveel berichten over puppy's die hun (onervaren) baasjes monden en bijten en zich over het algemeen op een onaanvaardbare manier gedragen, en het zijn meestal die puppy's die na 5 en 6 weken van hun nestgenoten zijn weggenomen en daarna niet goed zijn gesocialiseerd.

Maar als u de bovenstaande drie valkuilen vermijdt en uw hond leert hoe hij u moet waarschuwen met een bel voordat hij moet gaan, kunt u elke hond zindelijk trainen, of het nu een puppy van 8 weken oud is zoals de mijne of een oudere hond die nooit zindelijk is getraind, veel sneller dan u ooit voor mogelijk had gehouden en uw hond zal van u houden en vertrouw je voor altijd. In plaats daarvan, als je een puppy traint, haalt hij eruit als hij stil is en hij zal leren dat als hij stil is, uit zijn krat worden gelaten de beloning is. Puppy's kunnen worden geleerd om te „zitten, „te gaan „en te „staan” met behulp van een methode die voedselloktraining wordt genoemd. We zijn er zo sterk van overtuigd dat informatie over het houden en trainen van puppy's zo belangrijk is dat deze voor iedereen vrij beschikbaar moet zijn, in de hoop dat honden (en hun mensen) hierdoor gelukkiger en gezonder zullen zijn.

Dus als je je hond niet traint HOE je je kunt laten weten dat hij moet gaan, maak je ALLEEN je inspanningen voor zindelijkheidstraining moeilijker voor jezelf dan nodig is. Wanneer u een hond van acht weken oud mee naar huis neemt, kunt u beginnen met puppyhuistraining door hem regelmatig mee naar de badkamer te nemen. Dus in plaats van te straffen, is hier de truc die me hielp ontdekken hoe ik mijn puppy's snel kan zindelijk trainen. Als je je afvraagt wanneer puppy's weg van huis naar buiten kunnen gaan, raadt de American Veterinary Society of Animal Behavior (AVSAB) aan dat dierenverzorgers al een week na hun eerste vaccinatieronde, op ongeveer zeven weken oud, puppy's meenemen op wandelingen en openbare uitjes.

Het is mogelijk dat uw puppy een urineweginfectie (UTI) of andere gezondheidsproblemen heeft die haar succes als volledig zindelijk opgeleide puppy vertragen. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *