Kun je een puppy van 7 weken oud trainen?

U kunt vanaf dag één beginnen met het trainen van uw puppy, zodra hij thuiskomt. Na zeven weken hebben puppy's misschien geen lange aandachtsspanne, maar ze zijn in staat om basisprincipes te leren, zoals zitten, gaan en komen. Op deze leeftijd kunnen puppy's ook enkele basisprincipes leren, zoals beleefd aan de lijn lopen. De vaardigheden die we onze puppy's na zeven weken kunnen leren, zijn onder meer socialisatie en zindelijkheidstraining (huisbreken).

Wanneer de training wordt gestart op de leeftijd van 7 tot 8 weken, gebruik dan methoden die afhankelijk zijn van positieve bekrachtiging en zacht lesgeven. Puppy's hebben een korte aandachtsspanne, dus trainingssessies moeten kort zijn, maar moeten dagelijks plaatsvinden. Puppy's kunnen worden geleerd om te „zitten, „te gaan „en te „staan” met behulp van een methode die voedselloktraining wordt genoemd. Begin met housetraining van je pup op het moment dat hij thuiskomt.

Het is belangrijk en verrassend eenvoudig om uw puppy te trainen zonder dat hij een toilet- of kauwfout maakt. Elke fout zal de training aanzienlijk moeilijker maken. Puppy's ontwikkelen snel toiletgewoonten en zelfs een enkele fout luidt in de toekomst nog veel meer in. Ook leert het straffen van puppy's voor het vervuilen van het huis of het maken van kauwfouten hen per ongeluk om het huis te bevuilen of op schoenen te kauwen terwijl hun baasjes weg zijn (en daarom niet kunnen straffen).

Vergeet niet dat goede gewoonten net zo moeilijk te doorbreken zijn als slechte gewoonten en dus train je puppy vanaf het begin. Opsluiting is het geheim van foutloze zinstraining (met behulp van een hondenhol en een puppyspeelkamer) om ervoor te zorgen dat uw puppy zonder toezicht geen fouten maakt. Het hele punt van het opsluiten van puppy's terwijl ze jong zijn, is dat ze zoveel mogelijk vrijheid kunnen hebben als ze ouder zijn. Als alternatief, als u uw nieuwe puppy vrij laat rondlopen en slechte huisgewoonten aangaat, zult u hem ongetwijfeld als volwassene beperken.

Zorg er natuurlijk ook voor dat je je puppy leert om van zijn hol en speelkamer te houden. Met het juiste gebruik van een hondenhok is het heel gemakkelijk te voorspellen wanneer uw puppy naar het toilet moet. Dit betekent dat u uw puppy naar de door u gekozen toiletlocatie kunt brengen en weet dat hij onmiddellijk zal plassen of poepen, zodat u hem extravagant kunt belonen en binnenshuis met hem kunt spelen, wetende dat ze geen ongeluk zullen krijgen. Bovendien heb je volledige controle over tot welke objecten ze toegang hebben in hun opsluitingsgebieden, zodat ze kunnen leren om alleen geschikte items te kauwen.

Holle kauwspeeltjes gevuld met voedsel leren hen wat geschikt is om op te kauwen, en belonen ze voor het stilletjes genieten van passend recreatief kauwen. Regelmatige, vroege opsluiting helpt uw puppy te leren genieten om alleen thuis tijd door te brengen. In sommige situaties beginnen puppy's zelfs met een zekere formele training voordat ze naar hun nieuwe huis gaan, zoals een begin met zinstraining, begroetingen en hoe hun acties tot beloningen kunnen leiden. Puppy's klaarstomen voor succes met behulp van trainingsplannen voor management, supervisie en positieve bekrachtiging is effectief en veilig.

Puppy's gaan op dit punt de adolescentiefase in, en het is de moeilijkste fase om te beginnen met trainen. Er zijn veel verschillende methoden om uw puppy te trainen waar u misschien over hebt gehoord of zelfs persoonlijk hebt gezien met een hondentrainer. Dunbar's SIRIUS Puppy %26 hondentrainingslessen zorgden voor een revolutie in de wereld van honden toen ze voor het eerst werden gemaakt. Alle positieve versterkingstraining Ik wil een veel voorkomend misverstand over hondentraining aanpakken.

Elk van deze oorzaken kan worden verholpen door op dat moment aan de behoeften van de puppy te voldoen om hem te helpen succesvol te zijn, of gewoon door de trainingssessie te pauzeren en het later opnieuw te proberen. Als je je afvraagt wanneer puppy's weg van huis naar buiten kunnen gaan, raadt de American Veterinary Society of Animal Behavior (AVSAB) aan dat dierenverzorgers al een week na hun eerste vaccinatieronde, op ongeveer zeven weken oud, puppy's meenemen op wandelingen en openbare uitjes. Tijdens Covid-19 waardeer ik nog steeds dat mensen in de trainingslessen een masker dragen en dat er zoveel mogelijk buiten wordt getraind. Geluiden en gebaren zijn het gemakkelijkst te trainen en aanraking kan worden gebruikt voor puppy's met een beperkt gezichtsvermogen of gehoor.

Dus wanneer leer je je hond de verschillende signalen? Wanneer begint de zindelijkheidstraining? Hier is een tijdlijn voor puppytraining die u kunt gebruiken. Experts raden aan dat u begint met het trainen van uw puppy wanneer hij tussen de 12 weken en 16 weken oud is. Bespreek de mogelijkheden voor puppytraining in uw omgeving en het ideale moment voor inschrijving met uw dierenarts. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *