Kun je een puppy zindelijk trainen als je 6 weken oud bent?

Moederhonden houden het hol schoon van urine en uitwerpselen totdat de pups oud genoeg zijn om haar naar buiten te volgen om zichzelf te ontlasten. Omdat dit een natuurlijk onderdeel is van de vroege training van een hond, kun je een pup vanaf twee maanden oud de basis van zindelijkheidstraining leren. Hoewel u kunt beginnen met zindelijkheidstraining als uw puppy 6 weken oud is, verwacht dan geen perfecte resultaten. Na zes weken hebben puppy's niet het fysieke vermogen ontwikkeld om te wachten om zindelijk te worden.

Door verschillende methoden samen te gebruiken, leert uw puppy sneller wat u wilt dat hij doet. Creëer een klein gebied voor uw puppy door een hoek van uw huis af te sluiten met babyhekjes of door een kleine oefenpen te gebruiken. Idealiter zou u, als u 6 tot 7 weken oud bent, een gebied van 8 voet bij 10 voet moeten creëren voor een puppy van een klein ras, of een groter gebied voor een groter ras. Kies een gebied met een gemakkelijk te reinigen oppervlak in geval van ongelukken; vinylvloeren zijn over het algemeen gemakkelijker schoon te maken dan tapijten en hardhouten vloeren.

Creëer verschillende gebieden om te eten, te slapen en te elimineren. Puppy's hebben van nature de neiging om de plekken waar ze eten, slapen of spelen niet te vervuilen. Experts raden aan dat u begint met het trainen van uw puppy wanneer hij tussen de 12 weken en 16 weken oud is. Op dat moment hebben ze voldoende controle over hun blaas en stoelgang om te leren deze vast te houden.

Het trainen van een puppy van 6 weken oud vergemakkelijkt het inbreken van het huishouden. De krat is niet alleen een goede manier om een puppy te trainen, maar uw hond zal zich op zijn gemak voelen bij de kist en deze voor het slapengaan willen gebruiken of als een veilige plek wanneer hij alleen tijd nodig heeft. Veel honden gaan naar de kist als gasten op bezoek zijn en er is te veel commotie. Wanneer we een nest in huis hebben, zetten we altijd een pen op met aparte ruimtes om te spelen, eten, slapen en elimineren.

De sleutel is om ervoor te zorgen dat elke andere ruimte zo schoon mogelijk is. Om de potje ruimte op te zetten, kun je een kussen of papier neerleggen, en dan klein bedekken en poep oppakken als dat nodig is, zodat ze niet rommelig zijn, maar het ruikt nog steeds naar de badkamer. Je zult laat beginnen, maar ik heb het losjes gebaseerd op The Misty Method die door fokkers wordt gebruikt om zindelijkheidstraining wat soepeler te laten verlopen. Wanneer je de basisvaardigheden van honden begint aan te pakken, is het goed om te onthouden dat de meeste puppy's het beste reageren op speltraining.

Uw puppy van zes weken oud heeft een aantal belangrijke veranderingen in zijn leven gezien, zoals leren lopen, onafhankelijk worden en overstappen op puppyvoeding. Het is belangrijk, en verrassend eenvoudig, om uw puppy te trainen zonder dat hij een toilet- of kauwfout maakt. Puppy's en kleine honden hebben kleinere blazen en hebben vaker zindelijkheidspauzes nodig, maar verder is huistraining alle honden in wezen hetzelfde proces. Puppy's jonger dan 10 weken kunnen hun urine niet langer dan een uur per keer vasthouden, en pas op de leeftijd van 6 maanden kunnen puppy's tot zes uur wachten om naar de badkamer te gaan.

Pirrone ontdekte dat puppy's die van hun moeders en nestgenoten werden verwijderd en tussen de 30 en 40 dagen werden geadopteerd, meer kans hadden op gedragsproblemen dan puppy's die na 60 dagen werden geadopteerd. Het duurt meestal 4-6 maanden voordat een puppy volledig zindelijk is, maar sommige puppy's kunnen tot een jaar duren. Als uw puppy ouder is dan 12 weken wanneer u hem naar huis brengt en in een kooi hebt geëlimineerd (en mogelijk zijn afval heeft opgegeten), kan huistraining langer duren. Hoewel je uiteindelijke doel is om je puppy te trainen om buiten te elimineren, is het normaal dat hij in het begin een paar ongelukken heeft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *