Kunnen puppy's van 5 weken oud trainen?

Hoewel het moeilijk is om een hond jonger dan acht weken echt zindelijk te trainen, kun je beginnen met het leggen van grondwerk als ze zo jong zijn als drie tot drie en een half. Is het oké om een 5 weken oud mee te nemen. Mijn puppy was na 10 weken volledig zindelijk getraind met sindsdien slechts één malafide ongeluk. Als je gemotiveerd bent en alles correct doet, kun je een puppy absoluut zindelijk trainen vóór 12 weken.

Verwacht op dat moment geen perfectie, maar de basis kan zeker onder de knie worden. Op vijf weken oud begint een puppy relaties aan te gaan met mensen en andere honden. Haar eerste interacties zullen met haar moeder zijn, maar nu haar gezichtsvermogen volledig is ontwikkeld, zal de puppy haar broers en zussen, verzorger en andere mensen leren kennen. Ze heeft nu elke dag contact met mensen en leert hun aanraking en geur kennen.

Ze leert ook om haar nestgenoten te identificeren en ermee om te gaan. Deze vroege lessen over hoe je een hond kunt zijn, zullen de komende jaren nuttig zijn. Wanneer uw puppy vijf of zes weken oud is, is interactie met mensen één-op-één belangrijk. Dit zal hem aanmoedigen om een positieve relatie met mensen aan te gaan en het belangrijke socialisatieproces te beginnen.

Wanneer uw puppy ongeveer vier weken oud is, begint hij te worden gespeend van de moedermelk en moet hij geleidelijk kennis maken met commercieel puppyvoer. Helaas heeft mijn reddingsvriend ervaring met trainen en Pits, maar niet zozeer met hele jonge pups. Als u zo'n jonge puppy al mee naar huis hebt genomen, moet u als vervangende moeder optreden totdat de puppy ongeveer 8 of 9 weken oud is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *