Op welke leeftijd moet een puppy volledig worden opgeleid?

Het duurt meestal 4-6 maanden voordat een puppy volledig zindelijk is, maar sommige puppy's kunnen tot een jaar duren. Kleinere rassen hebben bijvoorbeeld kleinere blazen en hogere metabolismen en vereisen vaker uitstapjes naar buiten. De eerdere leefomstandigheden van uw puppy zijn een andere voorspeller. Het trainen van een puppy begint zodra je hem mee naar huis neemt, wat meestal ongeveer 8 weken oud is.

Op deze jonge leeftijd kunnen ze basisaanwijzingen voor puppytraining leren, zoals zitten, blijven en komen. Socialisatie zou moeten beginnen zodra u uw puppy krijgt en vaak is dit zeven of acht weken oud. Puppy's accepteren van nature nieuwe mensen, andere dieren en nieuwe situaties tijdens de socialisatieperiode, die plaatsvindt tussen de 7 en 14 weken oud. Deze periode biedt de mogelijkheid voor een groot aantal introducties die positieve herinneringen zullen opleveren die een leven lang meegaan.

Puppy's zijn gretig, verkennend en ongeremd in deze periode en het is belangrijk om van dit enthousiasme te profiteren. Zorg ervoor dat je je puppy tijdens deze periode beschermt en zorg ervoor dat alle ervaringen positief, leuk en veilig zijn. De geest van een puppy staat open om te leren op een leeftijd van ongeveer 8 weken. Wachten tot de leeftijd van 16 weken om te beginnen met trainen en socialiseren heeft een negatieve invloed op hoe een puppy zich ontwikkelt en leert in de wereld.

De eerste 6 maanden van het leven van een hond zijn van cruciaal belang om de basis van de hond te leggen voor toekomstig gedrag en sociale vaardigheden. Gebruik elke dag ten volle om een band op te bouwen en de beste relatie op te bouwen door middel van training en gezelligheid die leuk zijn voor jullie beiden. Bedankt voor het uitleggen dat puppy's het grootste deel van hun trainingsroutines binnen zes maanden moeten hebben vastgesteld. We hebben een reeks basisfasen voor puppytraining ontworpen die de natuurlijke ontwikkeling van hondengedrag volgen.

Puppy's leren voortdurend, of het nu uit hun omgeving is, van het omgaan met mensen of andere dieren, of van directe training. Geluiden en gebaren zijn het gemakkelijkst te trainen en aanraking kan worden gebruikt voor puppy's met een beperkt gezichtsvermogen of gehoor. De ideale tijd om te beginnen met trainen is ongeveer 7 tot 8 weken voor de meeste puppy's, en de meest effectieve training omvat positieve bekrachtiging en zachte commando's. Deelnemers aan de klas kunnen hun puppy's laten wennen aan de behandeling door de puppy's in een cirkel rond te geven om andere families hun pups ook te laten behandelen en te belonen.

Een puppy leren apporteren lijkt een gemakkelijke taak, maar de realiteit is dat sommige puppy's instinctief het spel oppikken als ze 6 tot 8 maanden oud zijn, en anderen zullen zelfs retrievers nooit begrijpen. Puppy's klaarstomen voor succes met behulp van trainingsplannen voor management, supervisie en positieve bekrachtiging is effectief en veilig. Puppy's gaan op dit punt de adolescentiefase in, en het is de moeilijkste fase om te beginnen met trainen. In sommige situaties beginnen puppy's zelfs met een formele training voordat ze naar hun nieuwe huis gaan, zoals een start met zinentraining, begroetingen en hoe hun acties tot beloningen kunnen leiden.

De meeste puppy's kunnen in 4 tot 6 maanden zindelijk worden getraind, maar „puppytijd kan tot drie jaar duren. Mijn pup komt na 8 weken in 11 dagen thuis, zeer uitdagend om een lokale groepstraining te vinden voor mijn pup met puppy's. Om die reden richt Naito zich over het algemeen op het eerst blootstellen van puppy's aan hun omgeving voordat ze in gehoorzaamheidstraining duiken. Begin in plaats daarvan met puppytrainingslessen direct nadat ze hun eerste DHPP-vaccin hebben gekregen, dat ongeveer 6-8 weken oud zou moeten zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *