Op welke leeftijd zijn puppy's het stoutst?

De waarheid is dat het tijd, werk en de actieve deelname van iedereen in het huishouden kost om een vriendelijke, welgemanierde en probleemloze volwassen hond te produceren. Ongewenst gedrag zoals blaffen, kauwen, countersurfen, huisvervuiling en opspringen beginnen vaak op de leeftijd van ongeveer 3-6 maanden voor te komen. Technisch gezien bereikten honden het equivalent van hun tienerfase tussen 6-18 maanden. Maar ik vind dat de absoluut slechtste fase voor stadshonden 5-10 maanden oud is.

Nou, die dagen zijn voorbij dat puppy's hun puberfase bereikten. Veel experts zijn het erover eens dat de meest uitdagende tijd tussen de leeftijd van 8 maanden tot ongeveer 18 maanden ligt. Op de leeftijd van 6 maanden moet uw puppy hopelijk kratgetraind en huisgebroken zijn. Sommige pups hebben misschien een paar ongelukken, maar dit zou niet regelmatig moeten gebeuren.

Sommige hondenexperts karakteriseren deze fase als de angstige fase. Gedurende deze tijd kan het timide en angstiger worden voor dingen die het eerder heeft ondernomen. Zich onthouden van harde discipline, inclusief slaan of zelfs uitschelden met een luide stem. Hoewel een individuele hond twee keer zoveel puppy's in één nest kan baren, is het het totale gemiddelde dat het ras met de meeste puppy's aangeeft.

Zo vaak lachen puppybezitters en gaan door als hun puppy's naar de deurbel op tv blaffen of hen beschermen tegen vallende bladeren in de herfst; en dan, na een paar maanden, vinden ze dit gedrag waarvan ze ooit dachten dat het schattig betreurenswaardig was. Puppy's rijpen op een ander tijdstip uit tot volwassenen, wat betekent dat een groot hondenras na ongeveer 15 maanden zal uitgroeien tot een volwassene, terwijl kleinere rassen slechts 9 maanden puppy's zullen zijn. Hij neemt de juiste hoeveelheid voer ter grootte van een kom en stopt het in zijn trainingstas en hij laat zijn puppy's werken voor hun maaltijd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *