Wat is het eerste dat je een puppy moet leren?

De eerste dingen die een puppy moet leren, zijn basismanieren, zijn naam, zindelijkheidstraining en niet in je handen bijten met die scherpe tanden. Een puppy moet socialisatievaardigheden leren, inclusief mensen, plaatsen en zo. Meestal gebeurt dit wanneer de omgeving waarin u probeert te trainen te opwindend of stimulerend is. Begin met trainen op gemakkelijke plaatsen zoals binnenshuis met weinig afleiding.

Terwijl de puppy elke vaardigheid leert, begin je die vaardigheid te oefenen op nieuwe locaties zoals andere kamers van het huis, de tuin of tijdens een wandeling als er geen honden of vreemden in de buurt zijn, en uiteindelijk wanneer je in de aanwezigheid van vreemden bent. Oefenen in een puppyklas met positieve bekrachtiging of puppykleuterschool is een geweldige manier om puppy's te helpen leren samenwerken met hun gezin, zelfs als er afleiding aanwezig is. Het zou me niet moeten verbazen, maar het doet nog steeds dat er veel te veel mensen zijn die geen idee lijken te hebben hoe ze een puppy op de juiste manier kunnen opvoeden. Lezers van Whole Dog Journal vallen waarschijnlijk niet in de categorie „volledig clueless”, maar voor het geval je al een tijdje - of ooit - geen puppy hebt gehad en onlangs bent geadopteerd of overweegt te adopteren, hier is een opfriscursus voor jou over het onderwerp van de 10 belangrijkste dingen die je je puppy moet leren.

Het primaire socialisatievenster is alarmerend klein - van drie tot vier weken tot ongeveer 13 tot 14 weken. Als je je pup op achtjarige leeftijd krijgt, is de helft van die periode al voorbij - dus hopelijk heeft de eigenaar van de moeder van de pup al een goede socialisatiebasis gelegd. In een wereld die niet door mensen wordt gecontroleerd, brachten onze honden het grootste deel van hun tijd door in het gezelschap van anderen. Wilde hondenpopulaties laten ons zien dat, hoewel ze geen echt peloton zijn in de „wolvenzin van de wereld”, wilde honden de neiging hebben om in losgebreide sociale groepen te bestaan en ervoor kiezen om in het gezelschap te zijn van anderen van hun eigen soort.

Daarentegen zijn in onze wereld een aanzienlijke populatie hoektanden „alleen honden en worden ze acht tot 10 uur of zelfs langer alleen thuis gelaten. De incidentie van verlatings- en isolatieangstgedrag (SA en IA) bij onze hondenmetgezellen is hiervan een triest getuigenis. Toen krachtvrije training nieuw was in de hondenwereld, ongeveer 20 jaar geleden, moesten positieve trainers een beetje (of veel) kritiek doorstaan op het gebruik van snoepjes voor training. Nu positieve training tot zijn recht is gekomen, versterkt door studies die aangeven dat krachtvrije training sneller en effectiever is dan ouderwetse op kracht gebaseerde methoden, is het niet nodig om gierig te zijn met of defensief te zijn over voedselbeloningen.

Het bijhouden van een schema is belangrijk voor zindelijkheidstraining. Zorg ervoor dat u uw puppy's ochtends, na het eten en na het spelen en dutjes gedurende de dag als eerste meeneemt. Op dit punt zouden ze voldoende blaascontrole moeten krijgen om te leren het vast te houden. Beloon uw puppy met een traktatie elke keer dat hij buiten naar de badkamer gaat.

Ze is eigenaar van Modern Hound Dog Training in San Francisco en geeft hondentrainingslessen aan de San Francisco SPCA. Omwille van uw vloer moet zindelijkheidstraining als eerste op de agenda staan van dingen die u uw nieuwe puppy moet leren. Dus wanneer leer je je hond de verschillende signalen? Wanneer begint de zindelijkheidstraining? Hier is een tijdlijn voor puppytraining die u kunt gebruiken. Je zult in de verleiding komen om je nieuwe puppy met al je liefde en aandacht te verstikken tijdens de eerste weken dat hij thuis is, maar je zult je nieuwe puppy moeten leren hoe hij uit elkaar moet zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *