Welke leeftijd is de puppy het moeilijkst te trainen?

Ongeveer 35% van de eigenaren en trainers stemde 8-9 maanden als de zwaarste leeftijd, onder vermelding van nieuw uitdagend gedrag dat verband houdt met het nu grotere formaat van hun puppy, zoals aan de lijn trekken of tegensurfen. Ik heb 21 maanden, zucht, het was niet allemaal goed, maar ook niet allemaal slecht. Ze weet nu wat ze moet doen en hoe ze het moet doen. Zou niet zonder haar zijn, maar soms was het zoooo moeilijk.

Maar we houden zoveel van haar, het was het waard. De meeste puppy's zullen een zeer moeilijke fase doormaken wanneer ze ongeveer 5 maanden oud worden. Honden groeien die tienerfase vaak niet 2-3 jaar uit, afhankelijk van het ras. Veel experts zijn het erover eens dat de meest uitdagende tijd tussen de leeftijd van 8 maanden tot ongeveer 18 maanden ligt.

De meningen lopen uiteen, maar gemiddeld zou je verwachten dat het binnen zes tot twaalf maanden gemakkelijker wordt. Naarmate puppy's ouder worden, worden ze onafhankelijker en tegen 6-12 maanden merk je misschien dat je eens gehoorzame pup ongewenst gedrag ontwikkelt. Maak je geen zorgen, enkele eenvoudige trainingstips helpen jullie allebei om door deze groeipijnen heen te komen. Elke puppy is anders en hoewel er zachte puppy's van 8 weken oud bestaan, worstelen anderen nog steeds met pups van 6 maanden oud.

Hoewel de meeste hondenliefhebbers hun puppy's graag vrij laten rondlopen, is er een dunne lijn tussen te veel vrijheid toestaan en uw puppy fouten laten maken. Naarmate uw puppy zeven maanden oud wordt, kunt u het gevoel hebben dat u het hoogtepunt van de puppyjaren hebt bereikt. Jonge puppy's zullen na zes tot twaalf maanden ongewenst gedrag ontwikkelen, en een goede training kan hen helpen om met deze groeipijnen om te gaan. Ongeacht de leeftijd van uw puppy is positieve versterkingstraining een belangrijk onderdeel van hondentraining.

Aangezien je een nieuwe puppy-eigenaar bent, ga je naar deze pagina voor een lidmaatschap met een paar eBooks, puppysjablonen en meer. Een van de meest uitdagende leeftijden voor een puppy om zindelijk en zindelijk te worden, is acht tot twaalf weken oud. Het krijgen van een puppy wordt gemakkelijker zodra ze 4-5 maanden oud zijn, want dan zijn puppy's meestal zindelijk getraind, kunnen ze zich langer concentreren en zich in hun nieuwe huis hebben gevestigd. Puppy's kunnen echt een handvol zijn, maar houd er rekening mee dat je je aan je socialisatie, zindelijkheidroutine en training houdt en je wordt beloond.

Het is cruciaal om al op jonge leeftijd te beginnen met puppytraining, zelfs voordat ze het einde van hun eerste maand bereiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *