Op welke leeftijd is het gemakkelijker om een puppy te trainen?

Tegen de tijd dat een puppy 10 tot 12 weken oud is, is hij klaar en gretig om basisgehoorzaamheidstraining te volgen en eenvoudige trucs te leren. Dit is een goed moment om hem te leren zitten, handen te schudden en te komen wanneer je hem belt. Het trainen van een puppy begint zodra je hem mee naar huis neemt, wat meestal ongeveer 8 weken oud is. Op deze jonge leeftijd kunnen ze basisaanwijzingen voor puppytraining leren, zoals zitten, blijven en komen.

Op deze leeftijd moet uw opgroeiende puppy goed thuis zijn in verschillende lessen. Puppy's die de les van beleefd spel leren, weten wanneer ze moeten stoppen (en kunnen het commando „drop it” volgen), wat verboden terrein is en begrijpen wat „niet bijten betekent. Hoewel uw puppy in dit stadium nog steeds tandjes krijgt en waarschijnlijk een sterk verlangen heeft om op dingen te bijten en te kauwen, moeten ze weten welke huishoudelijke artikelen speelgoed zijn om te spelen en welke voorwerpen niet bijvoorbeeld uw lichaam en kleding zijn. De meeste experts zijn het erover eens dat puppy's rond de leeftijd van drie weken commando's beginnen op te pikken.

Dit is het moment waarop ze de wereld beginnen te verkennen en zichzelf van hun moedermelk te spenen. Je zult je puppy waarschijnlijk niet volledig kunnen trainen om buiten naar de badkamer te gaan of zo vroeg te stoppen met kauwen op je meubels, maar je kunt het zaadje planten voor training in de toekomst. Gebruik de naam van uw puppy herhaaldelijk, en gebruik basiscommando's zoals „Nee” en „Brave jongen” om hem te helpen onderscheid te maken tussen goed en slecht gedrag. De meningen lopen uiteen, maar gemiddeld zou je verwachten dat het binnen zes tot twaalf maanden gemakkelijker wordt.

Vroeger adviseerden trainers en dierenartsen puppy's om met trainingslessen te beginnen zodra ze oud genoeg waren om al hun vaccins en boosters te hebben. In sommige situaties beginnen puppy's zelfs met een formele training voordat ze naar hun nieuwe huis gaan, zoals een start met zinentraining, begroetingen en hoe hun acties tot beloningen kunnen leiden. Begin met drempeltraining waarbij u uw puppy vraagt om bij deuropeningen, open deuren, oversteekplaatsen, enz. Elk van deze oorzaken kan worden verholpen door aan de behoeften van de puppy op dat moment te voldoen om hem te helpen succesvol te zijn, of gewoon door de trainingssessie te pauzeren en het later opnieuw te proberen.

Er zijn veel verschillende methoden om uw puppy te trainen waar u misschien over hebt gehoord of zelfs persoonlijk hebt gezien met een hondentrainer. Bespreek de mogelijkheden voor puppytraining bij u in de buurt en het ideale moment voor inschrijving met uw dierenarts. Puppy's gaan op dit punt de adolescentiefase in, en het is de moeilijkste fase om te beginnen met trainen. Voordat je zelfs maar begint met het trainen van een puppy, is het belangrijk om je te concentreren op de emotionele gezondheid van je kleintje, zegt Naito: „Dat betekent ervoor zorgen dat je een omgeving creëert waarin je puppy zich veilig voelt om je heen.

Het kan ook nuttig zijn om de puppy vlak voor een geplande maaltijd te trainen wanneer hij het meest honger heeft. Geluiden en gebaren zijn het gemakkelijkst te trainen en aanraking kan worden gebruikt voor puppy's met een beperkt gezichtsvermogen of gehoor. Puppy's leren voortdurend, of het nu uit hun omgeving is, van het omgaan met mensen of andere dieren, of van directe training. Praat met uw dierenarts om er zeker van te zijn dat uw puppy gezond genoeg is om te beginnen met trainen, zijn of haar eerste vaccins te krijgen en te ontwormen voorafgaand aan de eerste les, en vaccinaties bij te houden tijdens de training.

Huistraining, huishoudelijke manieren en sociale ervaringen zijn allemaal vormen van training die u met uw puppy zult doen vanaf de eerste keer dat hij thuiskomt. Door dit consequent te doen, kunt u ervoor zorgen dat uw puppy zijn training en goed gedrag de rest van zijn leven behoudt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *