Is het normaal dat een puppy van 8 weken oud elke 30 minuten plast?

Dus hoewel de gemiddelde puppy van 8 weken oud 2-3 uur kan gaan zonder te hoeven plassen, is dit ook een gemiddelde. Ik wil graag herhalen dat de bovenstaande tabel hypothetisch is voor een puppy van 8-10 weken oud. Puppy's houden er niet van om te plassen of te poepen in de buurt van waar ze slapen, dus als je je puppy in de kist plaatst als je niet rechtstreeks toezicht op haar kunt houden, zal ze veel minder snel plassen. Dus het vergelijken van jonge puppy's met volwassen honden is als het vergelijken van appels met bananen, aangezien jongere puppy's een slechte blaascontrole hebben.

Voortdurende training en monitoring zullen het gedrag van uw puppy veranderen, waardoor ze ongelukken kunnen voorkomen en buiten kunnen plassen zoals u dat wilt. Puppies for Dummies is zelfs het eerste puppyboek dat ik las voordat ik mijn reddingspup, Linus, mee naar huis nam. Als u geen exacte cijfers heeft over wanneer uw puppy normaal plast en poept, overweeg dan om een puppypotje schema bij te houden. Dit is vaak het geval voor de meeste puppy's - bepaalde situaties (zoals dutje) kunnen betekenen dat ze wat langer kunnen gaan zonder een potje pauze, maar een actieve en speelse puppy die eet en drinkt heeft vaak eerder dan later een pauze nodig.

Hoewel een puppy van 4 maanden oud zijn blaas tot vijf uur kan vasthouden, kunnen sommige puppy's hun blaas mogelijk niet zo lang vasthouden. Vaak profiteren puppy's die plassen van opwinding van training die hen aanmoedigt kalm te zijn, mensen op een gestructureerde manier te begroeten en te leren hoe ze hun emoties kunnen reguleren om hun blaas beter vast te houden. Het potje schema van je puppy zal zeker anders zijn dan hierboven, maar je zult merken als je je eigen puppy-potje dagboek samenstelt dat er zeker enige voorspelbaarheid is als het gaat om wanneer je puppy gaat plassen en poepen. Behalve het gebruik van een regelmatig schema om uw puppy te laten wennen aan plassen op bepaalde tijden, wilt u uw puppy een consistent gebied bieden om in te plassen.

Als uw puppy de hele dag,'s avonds en' s nachts vaak moet plassen, kunnen er andere redenen zijn (gedrags- of gezondheidsproblemen) die bijdragen aan de plasfrequentie van uw puppy. Mijn puppy van vier maanden oud was vrijwel zindelijk toen ze plotseling weer overal begon te plassen. Jonge puppy's zijn nieuw in de wereld en hebben geen goede training ontwikkeld om veelvoorkomende gedragsproblemen te beteugelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *