Op welke leeftijd begin je met zindelijkheidstraining van een puppy?

Experts raden aan dat u begint met het trainen van uw puppy wanneer hij tussen de 12 weken en 16 weken oud is. Op dat moment hebben ze voldoende controle over hun blaas en stoelgang om te leren deze vast te houden. Begin met puppy-zindelijkheidstraining wanneer uw pup 12 tot 16 weken oud is. Dit is wanneer uw puppy meer controle begint te krijgen over zijn blaas en stoelgang.

Een puppy vanaf jonge leeftijd leren waar en wanneer hij heen kan, is belangrijk om gedragsproblemen onderweg te voorkomen. Begin met housetraining van je pup op het moment dat hij thuiskomt. Het is belangrijk en verrassend eenvoudig om uw puppy te trainen zonder dat hij een toilet- of kauwfout maakt. Elke fout zal de training aanzienlijk moeilijker maken.

Puppy's ontwikkelen snel toiletgewoonten en zelfs een enkele fout luidt in de toekomst nog veel meer in. Ook leert het straffen van puppy's voor het vervuilen van het huis of het maken van kauwfouten hen per ongeluk om het huis te bevuilen of op schoenen te kauwen terwijl hun baasjes weg zijn (en daarom niet kunnen straffen). Vergeet niet dat goede gewoonten net zo moeilijk te doorbreken zijn als slechte gewoonten en dus train je puppy vanaf het begin. Opsluiting is het geheim van foutloze zinstraining (met behulp van een hondenhol en een puppyspeelkamer) om ervoor te zorgen dat uw puppy zonder toezicht geen fouten maakt.

Het hele punt van het opsluiten van puppy's terwijl ze jong zijn, is dat ze zoveel mogelijk vrijheid kunnen hebben als ze ouder zijn. Als alternatief, als u uw nieuwe puppy vrij laat rondlopen en slechte huisgewoonten aangaat, zult u hem ongetwijfeld als volwassene beperken. Zorg er natuurlijk ook voor dat je je puppy leert om van zijn hol en speelkamer te houden. Met het juiste gebruik van een hondenhok is het heel gemakkelijk te voorspellen wanneer uw puppy naar het toilet moet.

Dit betekent dat u uw puppy naar de door u gekozen toiletlocatie kunt brengen en weet dat hij onmiddellijk zal plassen of poepen, zodat u hem extravagant kunt belonen en binnenshuis met hem kunt spelen, wetende dat ze geen ongeluk zullen krijgen. Bovendien heb je volledige controle over tot welke objecten ze toegang hebben in hun opsluitingsgebieden, zodat ze kunnen leren om alleen geschikte items te kauwen. Holle kauwspeeltjes gevuld met voedsel leren hen wat geschikt is om op te kauwen, en belonen ze voor het stilletjes genieten van passend recreatief kauwen. Regelmatige, vroege opsluiting helpt uw puppy te leren genieten om alleen thuis tijd door te brengen.

Je moet beginnen met het zindelijk trainen van je pup op het moment dat hij thuiskomt. Bij nieuwe pups is dit meestal ongeveer 8-9 weken oud. Dit is zodat ze beginnen te leren waar ze naar het potje kunnen gaan. Als je een oudere hond traint, zou het proces ook moeten plaatsvinden op het moment dat ze thuiskomen.

Ga altijd dezelfde deur uit naar hetzelfde gebied waar u wilt dat uw puppy naar het potje gaat en houd hem buiten aan de lijn tijdens het trainen (zelfs in een omheinde tuin), zodat u kunt zien wat er gebeurt en onmiddellijk kunt reageren. Je zult willen bepalen of je tijdens lunchpauzes thuis kunt komen om je puppy eruit te laten en het zindelijkheidstrainingsschema bij te houden. We hebben ook 2 vrienden die onlangs Lab-puppy's hebben gekregen en we zullen melden wanneer hun pups zindelijk zijn. Uw puppy beperkt houden tot zijn eigen ruimte kan een enorme hulp zijn bij zindelijkheidstraining en training in het algemeen.

Als je helemaal geen toegang hebt tot een geschikte buitenruimte, kun je ze trainen om een kattenbak of puppykussens te gebruiken op dezelfde manier dat binnenkatten altijd binnen naar het toilet zullen. We zijn er zo sterk van overtuigd dat informatie over het houden en trainen van puppy's zo belangrijk is dat deze voor iedereen vrij beschikbaar moet zijn, in de hoop dat honden (en hun mensen) hierdoor gelukkiger en gezonder zullen zijn. Veel eigenaren hebben geweldige resultaten door ook een bel op de deurklink te plaatsen en hun puppy te trainen om aan te bellen wanneer ze naar buiten moeten. Zindelijkheidstraining moet beginnen zodra een puppy of volwassen hond naar huis wordt gebracht, maar in het geval van een puppy is er niet veel vooruitgang te verwachten tot hij 12 tot 16 weken oud is.

Als u zich houdt aan een consistente zindelijkheidstrainingsroutine voor puppy's, leert uw hond snel buiten te toiletteren. Zodra uw jonge puppy de mogelijkheid heeft gekregen om zijn blaas onder controle te houden, kunt u hem buiten zindelijkheidstraining beginnen, zodat hij leert elimineren in het gebied dat u wenst, in plaats van in uw huis. Om ervoor te zorgen dat ze volledig zindelijk worden getraind op 8 weken oud, zouden ze moeten worden opgeleid door hun vorige verzorgers. Je kunt beginnen met zindelijkheidstraining van een puppy als ze ongeveer 8 weken oud zijn (idealiter zijn ze bij hun moeder minstens tot 8 weken oud, zo niet langer).

Tenzij u op de eerste verdieping van een appartement woont met een gemakkelijk toegankelijke groene ruimte in de achtertuin, wordt u geconfronteerd met extra obstakels bij het zindelijk trainen van uw nieuwe puppy. Of uw hond nu nog nooit binnen heeft gewoond, de vorige eigenaar nooit de moeite heeft genomen om hem te trainen, of ze hebben altijd papier of beton in een pen gebruikt, we leiden u door de touwen om u senior hond op de hoogte te brengen van zindelijkheidstraining. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *