Wat is het eerste dat u uw puppy moet trainen?

De eerste dingen die een puppy moet leren, zijn basismanieren, zijn naam, zindelijkheidstraining en niet in je handen bijten met die scherpe tanden. Een puppy moet socialisatievaardigheden leren, inclusief mensen, plaatsen en dingen. Hier zijn de eerste 10 lessen om uw nieuwe puppy te leren om uw relatie op de juiste manier op gang te brengen. Omwille van uw vloer moet zindelijkheidstraining als eerste op de agenda staan van dingen die u uw nieuwe puppy moet leren.

U moet rekening houden met uw woonsituatie en het vaccinatieschema van uw puppy voordat u begint, maar zindelijkheidstraining van een hond hangt altijd af van dezelfde drie stappen. Sommige honden leren hun naam vanzelf na weken, maanden of jaren, maar het leven van uw puppy zal een stuk minder verwarrend zijn als u de tijd neemt om hem formeel te leren hoe ze worden genoemd. De eerste les om je nieuwe puppy naamsbekendheid te leren, lijkt veel op het spel „kijk naar mij”. Maar deze keer wil je dat de naam van je pup hun aanwijzing is om naar je te kijken.

Zeg hun naam maar één keer, en beloon ze als ze naar je kijken. American Kennel Club leert ouders van gezelschapsdieren om de basis te trainen van „kom in een rustige, vertrouwde omgeving. Ze zeggen: „Om ervoor te zorgen dat uw puppy weet dat u zich in de trainingsmodus bevindt, gebruikt u haar nieuw verdiende naamherkenningsvaardigheden. Zeg haar naam, en bel haar dan naar jou.

Vergeet niet om altijd dezelfde taal te gebruiken, en zeg de cue maar één keer. Als je pup niet naar je toe komt, loop dan rustig naar hem toe, maak een riem vast en breng hem terug naar de plek waar je hem belde. Prijs en beloon ze voordat je het opnieuw probeert. Als een hond maar één ding weet, is het meestal het woord „zitten.

Puppy's vanaf acht weken oud kunnen deze vaardigheid leren, en de meesten pikken het snel op. Houd eerst je hand met je handpalm naar boven gericht en leg een smakelijke traktatie op je vingertoppen. Zorg ervoor dat je pup het niet van je wegrukt terwijl je hem voor zijn neus houdt. Zodra hun ogen op de prijs zijn gericht, steekt u langzaam uw hand boven het hoofd van de puppy op en zegt u het woord „zit.

Terwijl ze de traktatie volgen, is de natuurlijke beweging om te gaan zitten. Zodra hun donzige billen de grond raken, vertel ze hoe geweldig ze zijn en geef ze de traktatie. Blijf deze beweging herhalen totdat je je nieuwe puppy leert zitten zonder de traktatie voor zich te hebben. De sleutel om uw nieuwe puppy te leren „blijven”, is uw hond ervan te overtuigen dat blijven wanneer u dat zegt meer lonend is dan wat ze nog meer zouden kunnen doen.

Begin met uw hond stil te laten zitten terwijl hij dicht bij u is. Laat ze zitten, en houd dan je hand vast met je handpalm naar hen toe en zeg: „blijf met een stevige stem. Zolang ze gefocust blijven op je hand en 20 seconden niet bewegen, geef ze dan een beloning. Herhaal dit proces meerdere keren voordat je een stap achteruit zet.

Als uw hond beweegt, leid hem dan terug naar zijn oorspronkelijke plek en probeer het opnieuw. Vergroot de afstand tussen u en uw hond pas als ze betrouwbaar blijven van waar u zich bevindt. Als ze beter worden, zorg ervoor dat ze langer blijven terwijl je verder weg bent. Je arm uit de koker laten trekken tijdens wandelingen is niet leuk.

Zelfs als uw puppy voor altijd klein blijft, moeten alle honden de manieren van de riem kennen. De traditionele betekenis van het woord hiel is om de hond dicht bij je linkerkant te laten lopen, maar je kunt de kant kiezen die het meest comfortabel aanvoelt. De eerste les van uw puppy in hakken zou moeten gebeuren tijdens uw eerste wandeling samen. Begin door ze zo te plaatsen dat ze naast je staan en naar voren gericht zijn.

Gebruik hun favoriete piepende speeltje of een smakelijke traktatie in je andere hand en houd het voor hen uit. Terwijl u naar voren stapt en het woord „hiel” zegt, wilt u dat uw puppy de prijs volgt en met u naar voren stapt. Als ze afgeleid raken, piep dan met het speeltje of noem hun naam. Beloon je pup voor de eerste paar pogingen na een paar stappen.

Als ze beter worden, probeer dan langer gefocust te blijven. Zodra ze het hakken onder de knie hebben, laat je het speelgoed vallen en vertrouw je alleen op de verbale keu. Als uw hond overenthousiast is over het begroeten van bezoekers, enthousiast is over hun aanstaande etenstijd, of ze staan op het punt iets ondeugends te doen, zou je willen dat ze een „plaatscommando” kenden. Het draait allemaal om het omleiden van de energie van uw hond naar aangeleerd gedrag dat hem uit de problemen houdt en ook voldoet aan zijn behoefte om iets te doen, zelfs als dat iets geduldig wacht.

Probeer het na verschillende herhalingen te doen door naar de plaats te wijzen en gooi de traktatie pas weg nadat uw puppy in de juiste positie is. Het bijhouden van een schema is belangrijk voor zindelijkheidstraining. Zorg ervoor dat u uw puppy's ochtends, na het eten en na het spelen en dutjes gedurende de dag als eerste meeneemt. Op dit punt zouden ze voldoende blaascontrole moeten krijgen om te leren het vast te houden.

Beloon uw puppy met een traktatie elke keer dat hij buiten naar de badkamer gaat. Meestal gebeurt dit wanneer de omgeving waarin u probeert te trainen te opwindend of stimulerend is. Begin met trainen op gemakkelijke plaatsen zoals binnenshuis met weinig afleiding. Terwijl de puppy elke vaardigheid leert, begin je die vaardigheid te oefenen op nieuwe locaties zoals andere kamers van het huis, de tuin of tijdens een wandeling als er geen honden of vreemden in de buurt zijn, en uiteindelijk als je in de aanwezigheid van vreemden bent.

Oefenen in een puppyklas of puppykleuterschool met positieve bekrachtiging is een geweldige manier om puppy's te helpen leren samenwerken met hun gezin, zelfs als er afleiding aanwezig is. Introduceer meer elementaire gehoorzaamheidscommando's zoals Place, Down en Heel in huis, waarbij je nog steeds voedselbeloningen gebruikt. Er zijn veel verschillende methoden om uw puppy te trainen waar u misschien over hebt gehoord of zelfs persoonlijk hebt gezien met een hondentrainer. Sommige puppy's vinden zoiets eenvoudigs als een stuk van hun normale brokjes misschien spannend genoeg om mee te trainen, terwijl anderen misschien iets smakelijker nodig hebben, zoals een speciale trainingstraktatie.

Ik krijg vaak de vraag wat ik eerst train als een hond het huis binnenkomt (ongeacht de leeftijd), nou ik heb een paar basisopdrachten waarmee ik alle nieuwe honden begin, of het nu mijn eigen pup is of die van een klant. Trainingsvideo's op aanvraag in combinatie met live coachingsessies zorgen ervoor dat u dezelfde waarde krijgt als persoonlijke puppytraining, plus de mogelijkheid om toegang te krijgen tot trainingsmateriaal en aanvullende ondersteuning wanneer u die nodig hebt. Het trainen van uw puppy kan wat orde in uw huishouden brengen en u zorgen voor een goede relatie met uw nieuwe hond. Krattraining is een uitstekende manier om een hond te trainen om alleen te zijn, maar of je nu krattraint of niet, de sleutel is om het concept van alleen zijn geleidelijk te introduceren.

Puppy's kunnen beginnen met een zeer eenvoudige training vanaf het moment dat ze thuiskomen, meestal rond de 8 weken oud. Elk van deze oorzaken kan worden verholpen door op dat moment aan de behoeften van de puppy te voldoen om hem te helpen succesvol te zijn, of gewoon door de trainingssessie te pauzeren en het later opnieuw te proberen. Puppy's zijn nooit te jong om te leren, en je trainingssessies moeten beginnen op de dag dat je je nieuwe familielid naar huis brengt. Puppy's gaan op dit punt de adolescentiefase in, en het is de moeilijkste fase om te beginnen met trainen.

Puppy's leren voortdurend, of het nu uit hun omgeving is, van het omgaan met mensen of andere dieren, of van directe training. Huistraining, huishoudelijke manieren en sociale ervaringen zijn allemaal vormen van training die u met uw puppy zult doen vanaf de eerste keer dat hij thuiskomt. Door dit consequent te doen, kunt u ervoor zorgen dat uw puppy zijn training en goed gedrag de rest van zijn leven behoudt. In sommige situaties beginnen puppy's zelfs met een zekere formele training voordat ze naar hun nieuwe huis gaan, zoals een begin met zinstraining, begroetingen en hoe hun acties tot beloningen kunnen leiden.

Vastleggen betekent dat de puppy van nature het gedrag in kwestie doet, en de trainer zal „het gedrag markeren wanneer het gebeurt en een beloning geven, zoals een traktatie of een speeltje. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *