Wat is de beste leeftijd om een puppy te laten trainen?

De ideale tijd om te beginnen met trainen is ongeveer 7 tot 8 weken voor de meeste puppy's, en de meest effectieve training omvat positieve bekrachtiging en zachte commando's. Dit is ook de leeftijd om uw puppy te socialiseren met nieuwe mensen en nieuwe soorten, waardoor ze kunnen ontdekken en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. De geest van een puppy staat open om te leren op de leeftijd van ongeveer 8 weken. Wachten tot de leeftijd van 16 weken om te beginnen met trainen en socializen heeft een negatieve invloed op hoe een puppy zich ontwikkelt en leert in de wereld.

De eerste 6 maanden van het leven van een hond zijn van cruciaal belang om de basis van de hond te leggen voor toekomstig gedrag en sociale vaardigheden. Gebruik elke dag ten volle om een band op te bouwen en de beste relatie op te bouwen door middel van training en gezelligheid die leuk zijn voor jullie beiden. Het trainen van een puppy begint zodra je hem mee naar huis neemt, wat meestal ongeveer 8 weken oud is. Op deze jonge leeftijd kunnen ze basisaanwijzingen voor puppytraining leren, zoals zitten, blijven en komen.

Gezinnen moeten op zijn minst puppy's de goede gewoonte geven om voor de maaltijd te zitten. Idealiter zou je ook verder moeten gaan en het gedrag in de speeltijd moeten integreren door je puppy te laten zitten voordat je een spel speelt. Fokker van werkende Shetland Sheepdogs Claire Apple houdt haar puppy's het liefst in huis tijdens de socialisatieperiode. Haar pups gaan op de leeftijd van 12 weken naar hun werk- of sporthuizen.

Ze doet dit zodat ze de ervaringen die haar puppy's hebben tijdens hun angst- en socialisatieperiodes kan beheersen en kan beginnen met de gerichte training die ze nodig hebben voor hun toekomstige huizen. Het trainen van uw pup begint met de week dat u hem mee naar huis neemt, meestal 8 weken oud. Op deze leeftijd zijn ze in staat om snel de commando's te begrijpen om te zitten, te staan, te blijven en te komen. Op het moment dat je je puppy mee naar huis neemt, begin je in wezen met.

Puppy's leren vanaf de geboorte en als je een goede hondenouder bent, zul je proberen prioriteit te geven aan het socialiseren van je pup. Jonge pups hebben een korte aandachtsspanne, wat betekent dat je extra tijd moet besteden en meer geduld moet hebben tijdens het trainen. Vanwege hun korte aandachtsspanne kunnen pups alleen worden getraind in eenvoudige en basistrucs. Formele hondentraining mag echter niet worden uitgesteld tot de leeftijd van 6 maanden.

Als een pup jong is, hebben ze de neiging om veel gedrag op te nemen dat ze als volwassene zullen hebben, waardoor deze periode de beste gelegenheid is om hem te leren zich te gedragen. Gedrag dat ze tijdens de puppyfase zelf hebben geleerd, moeten echter worden verholpen. Concluderend tonen studies naar de ontwikkeling van honden aan dat de „beste leeftijd om te beginnen met trainen van uw hond 3 tot 12 weken” zou zijn. Lindsay (200) stelt: „Op geen enkel ander moment in het leven van een hond is hij ontvankelijker voor training op basis van genegenheid en beloning.

Natuurlijk vindt er enorm veel leren plaats tijdens de puppyfase van het leven van een hond, dus het is van vitaal belang dat we onze honden voorbereiden op succes door gebruik te maken van dit verhoogde leervermogen. Dit moet worden gedaan door onze puppy's te helpen de vaardigheden te ontwikkelen die ze gedurende het volwassen leven nodig hebben. Het leerproces kan baat hebben bij het starten van geschikte interacties in het neonatale stadium en moet gedurende een heel leven worden benut. Positieve versterkingstraining in een omgeving met minimale stress, door middel van vriendelijke methoden, met behulp van duidelijke markeringen en geschikte versterkers, moet worden gebruikt vanaf het moment dat u uw hond krijgt.

Naar mijn mening moet training ook gedurende het hele leven van uw hond worden gebruikt om duidelijke communicatie te bieden, het leren te verbeteren, gezonde relaties te ontwikkelen en verrijking te bieden. Het is van vitaal belang dat gewenst gedrag gedurende het hele leven van het individu met tussenpozen wordt versterkt, met behulp van operante en respondent conditionering om positieve emotionele reacties te produceren en uiteindelijk een tevreden hond. Puppy's klaarstomen voor succes met behulp van trainingsplannen voor management, supervisie en positieve bekrachtiging is effectief en veilig. Om die reden richt Naito zich over het algemeen op het eerst blootstellen van puppy's aan hun omgeving voordat ze in gehoorzaamheidstraining duiken.

In sommige situaties beginnen puppy's zelfs met een zekere formele training voordat ze naar hun nieuwe huis gaan, zoals een begin met zinstraining, begroetingen en hoe hun acties tot beloningen kunnen leiden. Puppy's gaan op dit punt de adolescentiefase in, en het is de moeilijkste fase om te beginnen met trainen. Vroege training die zich richt op socialisatie en blootstelling helpt puppy's te leren hoe ze op een positieve manier kunnen omgaan met de wereld om hen heen. Geluiden en gebaren zijn het gemakkelijkst te trainen en aanraking kan worden gebruikt voor puppy's met een beperkt gezichtsvermogen of gehoor.

Puppy's leren voortdurend, of het nu uit hun omgeving is, van het omgaan met mensen of andere dieren, of van directe training. Onderzoek heeft aangetoond dat puppy's die heel vroeg uit hun nesten worden verwijderd, meer kans hebben op gedragsproblemen en temperament wanneer ze worden gekweekt, waaronder angstig, agressief of angstig zijn; hun voedsel en speelgoed bewaken; en zeer reactief en moeilijker te trainen zijn. Wanneer de pups naar hun nieuwe huis gaan, kunnen fokkers hun puppybezitters coachen om goed en veilig te socialiseren, zonder ze te overweldigen of te traumatiseren. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *