Kan een puppy na 8 weken huisgebroken worden?

Zindelijkheidstraining is een van de eerste dingen die je een nieuwe puppy leert. Dit zou moeten beginnen zodra u uw puppy mee naar huis neemt, maar het vereist geduld. Sommige pups zullen dit snel leren, terwijl anderen het een tijdje moeilijk zullen hebben. Op dit punt voorkomt u in feite dat uw huisdier ongelukken krijgt in plaats van te verwachten dat hij vraagt om alleen uit te gaan.

Na verloop van tijd zal hij betrouwbaarder worden. Begin met housetraining van je pup zodra hij thuiskomt. Het is belangrijk, en verrassend eenvoudig, om uw puppy te trainen zonder dat hij een toilet- of kauwfout maakt. Elke fout zal de training aanzienlijk moeilijker maken.

Puppy's ontwikkelen snel toiletgewoonten en zelfs een enkele fout luidt in de toekomst nog veel meer in. Ook leert het straffen van puppy's voor het vervuilen van het huis of het maken van kauwfouten hen per ongeluk om het huis te bevuilen of op schoenen te kauwen terwijl hun baasjes weg zijn (en daarom niet kunnen straffen). Vergeet niet dat goede gewoonten net zo moeilijk te doorbreken zijn als slechte gewoonten en dus train je puppy vanaf het begin. Opsluiting is het geheim van foutloze thuistraining (met behulp van een hondenhol en een puppyspeelkamer) om ervoor te zorgen dat uw puppy zonder toezicht geen fouten maakt.

Het hele punt van het opsluiten van puppy's terwijl ze jong zijn, is dat ze zoveel mogelijk vrijheid kunnen hebben als ze ouder zijn. Als alternatief, als u uw nieuwe puppy vrij laat rondlopen en slechte huisgewoonten aangaat, zult u hem ongetwijfeld als volwassene beperken. Zorg er natuurlijk ook voor dat je je puppy leert om van zijn hol en speelkamer te houden. Met het juiste gebruik van een hondenhok is het heel gemakkelijk te voorspellen wanneer uw puppy naar het toilet moet.

Dit betekent dat u uw puppy naar de door u gekozen toiletlocatie kunt brengen en weet dat hij onmiddellijk zal plassen of poepen, zodat u hem extravagant kunt belonen en binnenshuis met hem kunt spelen, wetende dat ze geen ongeluk zullen krijgen. Bovendien heb je volledige controle over tot welke objecten ze toegang hebben in hun opsluitingsgebieden, zodat ze kunnen leren om alleen geschikte items te kauwen. Holle kauwspeeltjes gevuld met voedsel leren hen wat geschikt is om op te kauwen, en belonen ze voor het stilletjes genieten van passend recreatief kauwen. Regelmatige, vroege opsluiting helpt uw puppy te leren genieten om alleen thuis tijd door te brengen.

Het duurt meestal 4-6 maanden voordat een puppy volledig zindelijk is, maar sommige puppy's kunnen tot een jaar duren. Kleinere rassen hebben bijvoorbeeld kleinere blazen en hogere metabolismen en vereisen vaker uitstapjes naar buiten. De eerdere leefomstandigheden van uw puppy zijn een andere voorspeller. Het kan zijn dat u uw puppy moet helpen oude gewoonten te doorbreken om meer wenselijke gewoonten te ontwikkelen.

Jonge puppy's hebben interactie en speelgoed nodig en spelen en trainen en dus 7-8 uur in een krat zitten zal moeilijk zijn voor de geestelijke gezondheid van uw puppy. Ik zie zoveel berichten over puppy's die hun (onervaren) baasjes monden en bijten en zich over het algemeen op een onaanvaardbare manier gedragen, en het zijn meestal die puppy's die na 5 en 6 weken van hun nestgenoten zijn weggenomen en daarna niet goed zijn gesocialiseerd. Als je je afvraagt wanneer puppy's weg van huis naar buiten kunnen gaan, raadt de American Veterinary Society of Animal Behavior (AVSAB) aan dat dierenverzorgers al een week na hun eerste vaccinatieronde, op ongeveer zeven weken oud, puppy's meenemen op wandelingen en openbare uitjes. Puppy's zijn als baby's, ze krijgen op verschillende tijdstippen blaascontrole en sommige zijn gemakkelijker zindelijk te trainen dan andere.

Ik heb onlangs een nestje Golden Retriever-puppy's grootgebracht en gelukkig gingen drie van die puppy's naar huis met vrienden en familie. Dus in plaats van te straffen, is hier de truc die me hielp ontdekken hoe ik mijn puppy's snel kan zindelijk trainen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *